10 Αυγούστου 2022

Skopelos tv SkopelosNews

SkopelosTV SkopelosNews

“Πάμε Περίπτερο” στην Καλλιπεύκη Ολύμπου


O Μορφωτικός Εκπολιτιστικός Σύλλογος Απανταχού Καλλιπευκιωτών «Η ΠΑΤΩΜΕΝΗ», σε συνεργασία με το ΠΤΠΕ και το Εργαστήριο Λόγου και Πολιτισμού του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας εγκαινίασε το Σάββατο 16/7/2022 και ώρα 19:30 τη δανειστική βιβλιοθήκη «Πάμε Περίπτερο» στην πλατεία της Καλλιπεύκης.
Με τις καλύτερες προϋποθέσεις έγινε και το επίσημο ξεκίνημα της δανειστικής, καλοκαιρινής, βιβλιοθήκης του Συλλόγου “πάμε περίπτερο”. Πολλά παιδιά, αρκετοί ενήλικες…
O Μορφωτικός Εκπολιτιστικός Σύλλογος Απανταχού Καλλιπευκιωτών «Η ΠΑΤΩΜΕΝΗ» αποδέχτηκε την πρόταση της κυρίας Τασούλας Τσιλιμένη, Προέδρου του Παιδαγωγικού Τμήματος Προσχολικής Εκπαίδευσης και Διευθύντριας του Εργαστηρίου Λόγου και Πολιτισμού, του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας για τη δημιουργία δανειστικής βιβλιοθήκης στο περίπτερο που βρίσκεται στην πλατεία του χωριού.

Για τον σκοπό αυτό από το ΠΤΠΕ και από την προσωπική βιβλιοθήκη της κ. Τσιλιμένη προσφέρθηκαν τα πρώτα 135 βιβλία. Στόχος της δράσης, σύμφωνα με την κυρία Τσιλιμένη, είναι η καλλιέργεια της Φιλαναγνωσίας και της επαφής των παιδιών με τα βιβλία κατά τους θερινούς μήνες κυρίως και περίοδο διακοπών.


Μετά το καλωσόρισμα της προέδρου, Βούλας Παπαδόντα, η οποία αναφέρθηκε στην αξία της ανάγνωσης στην εποχή της ψηφιακής «φρενίτιδας» ακολούθησε ο χαιρετισμός της προέδρου του Παιδαγωγικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Τασούλας Τσιλιμένη. Η ίδια χαρακτηριστικά επισήμανε: «Το Εργαστήριο Λόγου και Πολιτισμού του Παιδαγωγικού Τμήματος Προσχολικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, εκτός από την έρευνα για την παιδική λογοτεχνία και το βιβλίο μεταξύ των πολλών στόχων του περιλαμβάνει και δράσεις για την καλλιέργεια της φιλαναγνωσίας και την ίδρυση βιβλιοθηκών. Δίνοντας έμφαση στη σημαντικότητα της καλλιέργειας της σχέσης των παιδιών με το βιβλίο και της συνάντησής τους με ποιοτικά βιβλία, θεωρούμε ότι η λειτουργία της καλοκαιρινής αυτής δράσης με τίτλο «ΠΑΜΕ ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ» θα προκαλέσει το ενδιαφέρον των παιδιών, καθώς είναι ο χώρος και ο τρόπος λειτουργίας πιο εύχρηστος και απλός και κυρίως βρίσκεται εκεί όπου τα παιδιά παίζουν (στην πλατεία) και οι ενήλικοι είναι δίπλα τους. Η δράση εκτός των άλλων είναι και μια γέφυρα επικοινωνίας μεταξύ παιδιών και γονέων. Το καλοκαίρι ειδικά ενδείκνυται

Στη συνέχεια η Ρούλα Πασχάλη, μέλος του Δ.Σ. και ο Στέλιος Παπαδόντας, μ’ ένα παιγνίδι λέξεων και διαλόγου, έκαναν την πρώτη δημόσια ανάγνωση. Παρών και ο Νικόλαος Παντελίδης, με τρεις κούτες βιβλία, προσφορά των Ενεργών Πολιτών Λάρισας.
Το Δ.Σ. του συλλόγου, ευχαριστεί θερμά όλες και όλους, που βοήθησαν στην υλοποίηση της πρότασης, όλες και όλους, που παραβρέθηκαν και κύρια τα παιδιά, που θα είναι οι κυρίως πρωταγωνιστές της δράσης… “πάμε περίπτερο”…
Η δανειστική βιβλιοθήκη θα λειτουργεί Δευτέρα έως Σάββατο 19:00 – 22:00 και Κυριακή πρωί 11:00 – 13:00 με τη βοήθεια εθελοντών. Παράλληλα, θα λαμβάνουν χώρα ποικίλες δραστηριότητες για παιδιά.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος

Source link

Facebook