10 Αυγούστου 2022

Skopelos tv SkopelosNews

SkopelosTV SkopelosNews

Μάχη στη Δαδιά να μην περάσει η φωτιά στο Εθνικό ΠάρκοΠρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 22 Ιουλίου 2022, 06:25

Φωτιά στον Έβρο: Μάχη στη Δαδιά να μην περάσει η φωτιά στο Εθνικό Πάρκο

Μάχη με τις φλόγες εξακολουθούν να δίνουν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής στον Έβρο, καθώς συνεχίζει να μαίνεται η πυρκαγιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Πέμπτης στην περιοχή του φράγματος της Λύρας Σουφλίου.

Η φωτιά καίει ευαίσθητη δασική έκταση (περιοχή Natura). Η προσπάθεια των πυροσβεστικών δυνάμεων από την πρώτη στιγμή επικεντρώθηκε στην αποτροπή της εξάπλωσης της πυρκαγιάς εντός του πυρήνα του Εθνικού Πάρκου της Δαδιάς. Νωρίς τα ξημερώματα της Παρασκευής, η φωτιά έκαιγε στις παρυφές του δάσους.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις έχουν ενισχυθεί από χθες. Από το πρωί της Παρασκευής επιχειρούν 291 πυροσβέστες και 65 οχήματα, 9 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 8 εναέρια μέσα – 4 αεροσκάφη και 4 ελικόπτερα.

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός πως δεν δόθηκε ιδιαίτερη δημοσιότητα στην πυρκαγιά που ξέσπασε στη δασική έκταση της Δαδιάς, παρά το γεγονός πως πρόκειται για μια εξαιρετικά ευαίσθητη οικολογικά περιοχή. Η «Ζούγκλα» επιβεβαίωσε την υποψία ότι η περιορισμένη δημοσιότητα για την πυρκαγιά στο Σουφλί οφείλεται στο γεγονός ότι πρόκειται για αμιγώς δασική περιοχή και άρα δεν απειλούνται σπίτια.

Είναι δηλαδή σαφές πως η πυρκαγιά αυτή παρά το ότι είναι σοβαρή, υποβαθμίστηκε επικοινωνιακά δεδομένου ότι από την Πυροσβεστική δεν έχει χαρακτηριστικά που θα ευνοούσαν την άμεση επικοινωνιακή εκμετάλλευση του γεγονότος.  

 

 

 


Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 22 Ιουλίου 2022, 06:33Source link

Facebook