8 Αυγούστου 2022

Skopelos tv SkopelosNews

SkopelosTV SkopelosNews

Μάχη με τις φλόγες να μην περάσουν στα χωριά


Ζougla Newsroom 

Μάχη με τις φλόγες συνεχίζουν να δίνουν ισχυρές επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις που προσπαθούν να ελέγξουν πύρινο μέτωπο το οποίο ξεκίνησε το μεσημέρι της Κυριακής από την κοινότητα Μακρίσια του δήμου Ανδρίτσαινας – Κρεστένων, για να το κρατήσουν μακριά από κατοικημένες περιοχές.

Συγκεκριμένα,  όπως αναφέρουν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, δύσκολη προμηνύεται η νύχτα, στα χωριά γύρω από την Κρέστενα, που επηρεάζονται από την μεγάλη πυρκαγιά καθώς οι φλόγες, ξεπηδούν από διάφορα σημεία σε δασικές και αγροτικές εκτάσεις και προς την Σκιλούντια και προς τον Γρύλλο και προς την Βρίνα.

Ο κίνδυνος επέκτασης της πυρκαγιάς προς την Σμέρνα, παραμένει ορατός, ενώ οι επίγειες δυνάμεις της πυροσβεστικής, ενισχυμένες κατά πολύ, δίνουν μάχη για να κρατήσουν τα μέτωπα έως το πρωί που θα επιχειρήσουν ξανά τα εναέρια μέσα.

Στην περιοχή επιχειρούν 137 πυροσβέστες με επτά ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 49 οχήματα.

Ακόμη, το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων συνδράμουν υδροφόρα οχήματα και μηχανήματα έργου της αυτοδιοίκησης, καθώς επίσης εθελοντές και κάτοικοι της περιοχής.

Όπως ανέφερε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας, Βασίλης Γιαννόπουλος, «το πύρινο μέτωπο έχει “ανοίξει” αρκετά και βρίσκεται ανάμεσα στις περιοχές, Σκιλλουντία, Φρύξα, Βρίνα και Γρύλος, χωρίς όμως να απειλεί μέχρι τώρα κατοικημένες περιοχές».

Αντίστοιχα ο δήμαρχος Ανδρίτσαινας – Κρεστένων Διονύσης Μπαλιούκος, ανέφερε: «το κύριο μέτωπο βρίσκεται σε αγροτοδασική έκταση γύρω από τις περιοχές Κρέστενα, Σκιλλουντία, Βρίνα και Γρύλος, χωρίς μέχρι τώρα να απειλεί κατοικημένες περιοχές, αφού έχει κοπάσει η ένταση της φωτιάς και παράλληλα έχει μειωθεί η ένταση των ανέμων».

Ο κ. Μπαλιούκος πρόσθεσε ότι «εκτός από τις προσπάθειες που καταβάλλονται από τις πυροσβεστικές δυνάμεις, μηχανήματα δημιουργούν –όπου μπορούν– αντιπυρικές ζώνες».

Το απόγευμα της Κυριακής ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας, Βασίλης Γιαννόπουλος ανέφερε πως: «εκκενώθηκε η παιδική κατασκήνωση στην περιοχή Φρίξα, ενώ έχει δοθεί εντολή για προληπτική εκκένωση των περιοχών Κρέστενα, Μακρίσια και Σκυλλουντία».

Εκκενώθηκε η κατασκήνωση της Φρίξας

Τα παιδιά από την κατασκήνωση που εκκενώθηκε είναι απόλυτα ασφαλή, όπως δηλώνουν οι αρμόδιοι, ενώ έχουν μεταφερθεί στην πλατεία των Καλυβακίων. Οι γονείς τους θα τα παραλάβουν από εκεί, με φυσική παρουσία.

Μάλιστα, οι πυροσβέστες έχουν προχωρήσει ήδη σε αρκετούς απεγκλωβισμούς κατοίκων στην περιοχή.

 

 

Σε θέση μάχης τα τοπικά κέντρα υγείας 

Για την πυρκαγιά που έχει ξεσπάσει στην περιοχή Μακρίσια Ηλείας έχουν τεθεί σε πλήρη ετοιμότητα τα Κέντρα Υγείας Κρεστένων, Αρχαίας Ολυμπίας και Ζαχάρως, καθώς επίσης και το Γενικό Νοσοκομείου Πύργου, σύμφωνα με ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας. Ενημερώνει, επίσης, πως μέχρι τώρα μόνο ένας πολίτης που υπέστη ζημιές το σπίτι του από την πυρκαγιά έχει προσέλθει με αναπνευστικά προβλήματα στο Κ.Υ. Κρεστένων και έχει η κατάστασή του έχει αντιμετωπιστεί πλήρως.

Σε πλήρη ετοιμότητα έχουν τεθεί τα Κέντρα Υγείας Κρεστένων, Αρχαίας Ολυμπίας και Ζαχάρως, καθώς επίσης και το Γενικό Νοσοκομείου Πύργου, σύμφωνα με ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας.

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες από την περιοχή:

 

 

Πηγή: patrisnews.com / ilialive.grSource link

Facebook