10 Αυγούστου 2022

Skopelos tv SkopelosNews

SkopelosTV SkopelosNews

Δήμος Ελασσόνας: Απαράδεκτη η απόρριψη προσλήψεων ΑμΕΑ από τον ΟΑΕΔ Ελασσόνας


Tην απαράδεκτη, όπως την χαρακτηρίζει, απόρριψη αίτησης για πρόσληψη δύο ατόμων με αναπηρία μέσω του προγράμματος του ΟΑΕΔ για την ενίσχυση της απασχόλησης ατόμων που ανήκουν στις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, καταγγέλλει ο δήμαρχος Ελασσόνας, Ν. Γάτσας, με επιστολή του προς την Ομοσπονδία ΑμεΑ Θεσσαλίας, την Εθνική Συνομοσπονδία ΑμεΑ και τον διοικητή του ΟΑΕΔ.

Στην επιστολή του ο κ.  Γάτσας αναφέρει μεταξύ άλλων: «Θέλω να εκφράσω την έντονη διαμαρτυρία μου για την απαράδεκτη απόφαση απόρριψης από τον ΟΑΕΔ Ελασσόνας της αίτησης που κατέθεσε επιχείρηση που εδρεύει στο Δήμο μας και αφορά την απασχόληση δύο (2) ατόμων με αναπηρία μέσω του προγράμματος επιχορήγησης θέσεων εργασίας ατόμων με αναπηρία.
Τα δύο άτομα με αναπηρία επρόκειτο να απασχοληθούν στην παροχή υπηρεσιών προς το Δήμο Ελασσόνας, καθώς έχει συμφωνηθεί ήδη με την επιχείρηση η ανάθεση των αντίστοιχων υπηρεσιών.
Πέραν όμως από την απαράδεκτη καθυστέρηση στην εξέταση του αιτήματος, υπήρξε από το παράρτημα του ΟΑΕΔ στην Ελασσόνα ένας πρωτοφανής εμπαιγμός της επιχείρησης για την απόφασή της να προσλάβει άτομα που εκ των πραγμάτων έχουν λιγότερες ευκαιρίες απασχόλησης.
Πιο συγκεκριμένα η ΚΟΙΝΣΕΠ Οικονόμειος, ως φορέας της κοινωνικής οικονομίας που προωθεί την απασχόληση σε τοπικό επίπεδο, κατέθεσε αίτηση στις 2-6-2022 για την πρόσληψη δύο (2) ΑμεΑ. Στις 7 Ιουλίου της ζητήθηκε να καταθέσει υπεύθυνη δήλωση ότι δεν έχει λάβει ενισχύσεις ήσσονος σημασίας, η επιχείρηση κατέθεσε τη δήλωση, αλλά της ζητήθηκε να υποβάλει και πάλι τη δήλωση σε συγκεκριμένη φόρμα δήλωσης. Στις 11 Ιουλίου η επιχείρηση υπέβαλε και πάλι την υπεύθυνη δήλωση στην προδιατυπωμένη φόρμα, αλλά η προϊσταμένη του ΟΑΕΔ Ελασσόνας την απέρριψε αυθημερόν με την αιτιολογία ότι δεν υπεβλήθη σωστά η υπεύθυνη δήλωση.
Αντιλαμβάνεστε ότι η απόφαση αυτή της νεοτοποθετηθείσας προϊσταμένης του ΟΑΕΔ Ελασσόνας γεννά πολλά ερωτηματικά για τη στάση της απέναντι στο Δήμο Ελασσόνας και τους συνεργάτες του”.
“Καταγγέλλω λοιπόν ενώπιον σας την απαράδεκτη και κακεντρεχή στάση της Προϊσταμένης του ΟΑΕΔ Ελασσόνας και παρακαλώ για τις δικές σας ενέργειες, προκειμένου να γίνει δεκτή η αίτηση της επιχείρησης και να επιχορηγηθούν οι δύο θέσεις απασχόλησης ΑμεΑ”, καταλήγει στην επιστολή του ο δήμαρχος Ελασσόνας.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος

Source link

Facebook