10 Αυγούστου 2022

Skopelos tv SkopelosNews

SkopelosTV SkopelosNews

“Πράσινο φως” για ταμιευτήρα άρδευσης 7 χιλ. στρεμ. στα Αμπελάκια


Την δημοπράτηση του έργου κατασκευής ταμιευτήρα στα όρια της ιστορικής Κοινότητας Αμπελακίων με το Πουρνάρι, υπέγραψε ο γενικός γραμματέας Ενωσιακών Πόρων & Υποδομών, κ. Δ. Παπαγιαννίδης μετά από σχετική συνεργασία του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Γ. Γεωργαντά και του αρμόδιου υφυπουργού, κ. Γ. Στύλιου.

Το έργο της ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΑ Ν. ΛΑΡΙΣΑΣ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΠΟΥΡΝΑΡΙΟΥ- ΑΜΠΕΛΑΚΙΩΝ «ΛΙΒΑΔΟΤΟΠΟΣ» έχει εκτιμώμενη συνολική αξία 7.490.000 ευρώ.
Η καταληκτική ημερομηνία υποβολής προσφορών είναι η 15η Σεπτεμβρίου 2022, ημέρα Πέμπτη και ώρα 11:00 π.μ. και η ηλεκτρονική αποσφράγιση θα πραγματοποιηθεί στις 21 Σεπτεμβρίου 2022, ημέρα Τετάρτη και ώρα 11:00 π.μ.
Το φράγμα με όγκο ταμίευσης 2.423.000. κμ και ύψος 20 m επί της κοίτης του ρέματος Λιβαδόρεμα που συμβάλλει στον ποταμό Πηνειό λίγο ανάντι της κοιλάδας των Τεμπών.
Το σύνολο του έργου βρίσκεται εντός της περιοχής του δικτύου «NATURA 2000” με την ονομασία “Αισθητικό δάσος Όσσα” γι’ αυτό και αξιολογήθηκε ειδικά η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) έργου.
Το φράγμα θα παρέχει νερό μέσω των συνοδών νέων αρδευτικών δικτύων, σε έκταση 7.000 στρεμμάτων σε πεδινές κτηματικές περιοχές στο Πουρνάρι, Συκούριο και Κυψελοχώρι.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος

Source link

Facebook