10 Αυγούστου 2022

Skopelos tv SkopelosNews

SkopelosTV SkopelosNews

Συνεχίζεται η αγανάκτηση για τους φουσκωμένους λογαριασμούς της ΔΕΗΠρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 5 Αυγούστου 2022, 15:03

Καταγγελία: Συνεχίζεται η αγανάκτηση για τους φουσκωμένους λογαριασμούς της ΔΕΗ

Οι υπέρογκοι λογαριασμοί ηλεκτρικού ρεύματος αποτελούν ένα μόνιμο αγκάθι για τους Έλληνες πολίτες σχεδόν από την αρχή του έτους. Τα εξωφρενικά ποσά που καλείται να πληρώσει ο ελληνικός λαός είναι πλέον κομμάτι της καθημερινότητας.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί και η περίπτωση μιας αναγνώστριας της «Ζούγκλας», η οποία με μηνιαίο εισόδημα 237 ευρώ της ζητείται να πληρώσει 2.499 ευρώ για το ρεύμα που κατανάλωσε από τον Δεκέμβριο του 2021 έως τον Απρίλιο του 2022. Όμως, το τεράστιο ποσό δεν είναι το μόνο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η εν λόγω γυναίκα.

Σε μια προσπάθεια να ρυθμίσει την οφειλή της, η γυναίκα επικοινώνησε με τη ΔΕΗ προκειμένου να υπάρξει ένας διακανονισμός. Όπως γρήγορα αντιλήφθηκε, παρά την αρχική πρόταση της ΔΕΗ για 48 δόσεις, κάτι τέτοιο πλέον δεν ήταν δυνατόν να ισχύσει, αφού πια είχε δικαίωμα μόνο για 24 δόσεις και κανείς δεν μπορούσε να της εξηγήσει το «γιατί».

Παρακάτω μπορείτε να διαβάσετε την επιστολή που απέστειλε στη «Ζούγκλα»

«Ο λογαριασμός είναι μόλις μία τετραμηνίας χωρίς να υπάρχει κανένα προηγούμενο ανεξόφλητο ποσό! Πέραν του υπέρογκου ανεξήγητου ποσού, η ΔΕΗ κατά τον μήνα Ιούνιο με κάλεσε ώστε να προβούμε σε διακανονισμό των 48 δόσεων, χωρίς προκαταβολή, καθώς είμαι μονογονέας (ανήλικο τέκνο) και κάτοχος κοινωνικού τιμολογίου ΚΕΑ (237 ευρώ μηνιαίο εισόδημα) τη στιγμή εκείνη δεν απάντησα καθώς ήμουνα σε έρευνα αλλαγής παρόχου! 

Τις τελευταίες μέρες όπως και εχτές επικοινώνησα με τη ΔΕΗ κατά εξακολούθηση για να κάνουμε 48 δόσεις, όπως οι ίδιοι μου είχαν προτείνει. Ξαφνικά οι 48 δόσεις έχουν γίνει 24 για κάποιο λόγο που κανένας δεν μου εξηγεί, καθώς δεν έχει αλλάξει τίποτα στα εισοδηματικά μου κριτήρια, παραμένω κάτοχος κοινωνικού τιμολογίου. Τους έχω αναφέρει ότι αυτοί οι ίδιοι έχουν προτείνει 48 δόσεις και δικαιούμαι 48 δόσεις με ένα εισόδημα τόσο χαμηλό. Δεν παίρνω καμία απάντηση. Από εχτές, όπου έγιναν πάνω από δέκα τηλεφωνικές επικοινωνίες, οι ίδιοι μου είπανε μετά τις 2:00 το μεσημέρι, που πλέον τα παράτησα να μιλάω μαζί τους, ότι θα με καλέσουν μέχρι τις 11:00 το βράδυ έχοντας απάντηση στο αίτημα μου. Δεν κάλεσαν πότε!!!! Σήμερα το πρωί κάλεσα ξανά και πάλι δεν πήρα καμία απάντηση.

Οτιδήποτε διαφημίζεται ότι η ΔΕΗ έχει εκσυγχρονιστεί, ότι εξυπηρετεί με τον καλύτερο τρόπο τον πολίτη, τίποτα από όλα αυτά δεν υφίσταται. Ξαφνικά οι 48 δόσεις που οι ίδιοι είχαν προτείνει έγιναν 24! Αν εγώ, ένας άνθρωπος μονογονέας, η οποία έχω εισόδημα 237 ευρώ τον μήνα, δεν μπορώ να έχω τις 48 δόσεις που διαφημίζουν, τότε ποιος μπορεί πραγματικά;».


Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 5 Αυγούστου 2022, 18:10Source link

Facebook