30 Σεπτεμβρίου 2022

Skopelos tv SkopelosNews

SkopelosTV SkopelosNews

Παραβιάσεις-ρεκόρ από την Τουρκία μέσα στο 2022Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 27 Αυγούστου 2022, 11:34

Παραβιάσεις-ρεκόρ από την Τουρκία μέσα στο 2022

Kλιμάκωση της επιθετικής συμπεριφοράς της Τουρκίας έναντι της χώρας μας, μέσω της έμπρακτης αμφισβήτησης της εθνικής κυριαρχίας της Ελλάδας σε αέρα και θάλασσα, καταδεικνύουν τα στοιχεία των παραβατικών ενεργειών τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών, καθώς και του πολεμικού ναυτικού και της ακτοφυλακής της γείτονος.

Χαρακτηριστικότερο όλων, ίσως, είναι το γεγονός ότι -όπως προκύπτει από τις έως τώρα εξελίξεις- η τρέχουσα θα είναι η χειρότερη χρονιά σε χρονικό βάθος 14ετίας, καθώς, βάσει όσων έχουν γνωστοποιηθεί για το διάστημα από Ιανουάριο έως και Ιούλιο, σημειώθηκαν 4.734 παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου.

Δηλαδή, μόλις 77 λιγότερες από όσες είχαν καταγραφεί ολόκληρο το έτος 2019, κατά τη διάρκεια του οποίου είχε καταγραφεί ρεκόρ παραβιάσεων (4.811) του εθνικού μας εναέριου χώρου.

Η εφημερίδα Καθημερινή παρουσιάζει σήμερα ορισμένα συγκεντρωτικά στοιχεία από το 2009 έως και το πρώτο επτάμηνο του τρέχοντος έτους, μέσω των οποίων ανάγλυφα αποκαλύπτεται η διαρκώς εντεινόμενη παραβατική δραστηριότητα της Αγκυρας που, όπως έχει πολλές φορές επισημανθεί από ελληνικής πλευράς στα δημόσια fora, αποτελεί διαρκή και σοβαρή απειλή για την ειρήνη και τη σταθερότητα στην περιοχή, ενώ παράλληλα εγκυμονεί διαρκώς κινδύνους σοβαρού ατυχήματος.

Πόσο μάλλον που όλο και συχνότερα η Αγκυρα προχωρεί πλέον και σε υπερπτήσεις πάνω από ελληνικά νησιά.

Την τουρκική προκλητικότητα ανέδειξε χθες από την Αθήνα, όπου βρίσκεται, και ο Αμερικανός γερουσιαστής, Μπομπ Μενέντεζ, ο οποίος εξαπέλυσε μύδρους κατά της Άγκυρας, επαναλαμβάνοντας τη θέση του ότι δεν πρέπει να εγκριθεί η συμφωνία για την παραχώρηση και την αναβάθμιση των F-16.

Ο Δημοκρατικός γερουσιαστής δήλωσε, κατά την αναγόρευσή σε επίτιμο διδάκτορα του ΕΚΠΑ, ότι η Τουρκία δεν λειτουργεί ως δημοκρατική χώρα και ότι αποτελεί μόνιμη απειλή για την περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

Πηγή: kathimerini.gr


Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 27 Αυγούστου 2022, 11:34Source link

Facebook