30 Σεπτεμβρίου 2022

Skopelos tv SkopelosNews

SkopelosTV SkopelosNews

Επιστολή στον υπουργό Υγείας για την κατάσταση στο νοσοκομείοΠρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 28 Αυγούστου 2022, 10:45

ΝΔ Θήρας: Επιστολή στον υπουργό Υγείας για την κατάσταση στο νοσοκομείο

Η ΔΗΜΤΟ Νέας Δημοκρατίας Θήρας απέστειλε επιστολή σχετικά με την κατάσταση στο νοσοκομείο Θήρας στον υπουργό Υγείας, Θάνο Πλεύρη.

“Αξιότιμε κ. Υπουργέ,

Παρακολουθούμε με μεγάλη ανησυχία τις εξελίξεις που αφορούν στην λειτουργία του Νοσοκομείου Θήρας και δυστυχώς διαπιστώνουμε ότι η κατάσταση του χειροτερεύει καθημερινά.

Η υποστελέχωση του, η αδιαφορία με την οποία αντιμετωπίζεται και η έλλειψη πολιτικής βούλησης για θεσμικές τομές που θα συμβάλουν στην εύρυθμη λειτουργία του, οδηγούν σε συνεχή του υποβάθμιση, σε αδιέξοδο και την τοπική κοινωνία σε απόγνωση και αγανάκτηση.

Δυστυχώς ακόμη και σε αυτή την περίοδο της τουριστικής αιχμής, τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο, που το νησί κατακλύζεται από χιλιάδες επισκέπτες απ’ όλον τον κόσμο, η στελέχωση του Νοσοκομείου παρέμεινε τραγική, εφόσον συνεχίζουν να εκλείπουν βασικές ειδικότητες ιατρικού προσωπικού, αναγκαίες ακόμη και για την λειτουργία ενός μικρού περιφερειακού Κέντρου Υγείας, όπως παθολόγος, καρδιολόγος, παιδίατρος, αναισθησιολόγος, πνευμονολόγος, κτλ.

Κύριε Υπουργέ,

Επειδή συζητείται στην τοπική κοινωνία ότι η τωρινή απαξίωση του Νοσοκομείου Θήρας θα οδηγήσει σε αυριανό κλείσιμό του, με την παρούσα επιστολή ως καθ’ ύλην αρμόδιος Υπουργός, σας καλούμε να αναλάβετε τις ευθύνες σας για την εύρυθμη λειτουργία του Νοσοκομείου. Ως πρώτη ενέργεια περιμένουμε από εσάς να μεταβείτε άμεσα στο νησί και από τον χώρο του Νοσοκομείου να εξαγγείλετε θεσμικές πρωτοβουλίες που θα διασφαλίσουν την βιωσιμότητα και την εύρυθμη λειτουργία του Νοσοκομείου.

Υγεία χωρίς γιατρούς δεν γίνεται. Όλοι μαζί μπορούμε καλύτερα.

Ο Έπαρχος Θήρας – Χαράλαμπος Δαρζέντας

Ο Πρόεδρος της Ένωσης – Μάρκος Καφούρος

Ο Πρόεδρος της ΔΗΜΤΟ – Γιώργος Πελεκάνος”. 


Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 28 Αυγούστου 2022, 10:46Source link

Facebook