Επερώτηση προς την περιφερειακή αρχή κατέθεσε η Λαϊκή Συσπείρωση Θεσσαλίας για τη μη κατασκευή του αντιπλημμυρικού έργου στον Αγνώντα Σκοπέλου. Η ερώτηση της Λαϊκής Συσπείρωσης αναφέρει:

«Το φόβο των πλημμυρών του 2015, όπου από τύχη δεν υπήρξαν ανθρώπινα θύματα, αλλά οι ζημιές που υπέστησαν ήταν πολύ μεγάλες, ζουν σε κάθε βροχόπτωση, όπως και πρόσφατα, κάτοικοι, επαγγελματίες και παραθεριστές του Αγνώντα στη Σκόπελο. Θεατές στο ίδιο σκηνικό, αντίκρισαν ξανά μεγάλο όγκο νερών και φερτών υλών στους δρόμους και στα καταστήματά τους!
Η περιοχή του Αγνώντα, εξακολουθεί 7 χρόνια μετά, να παραμένει ανοχύρωτη από πλημμυρικά φαινόμενα, αφού ούτε η Περιφέρεια, ούτε οι κυβερνήσεις Ν.Δ και προηγούμενα του ΣΥΡΙΖΑ, προχώρησαν στα αναγκαία έργα αντιπλημμυρικής θωράκισης.
Την ίδια ώρα μάλιστα που δεκάδες εκατομμύρια ευρώ διοχετεύονται είτε σε έργα βιτρίνας, είτε στη λεγόμενη «πράσινη ανάπτυξη» στην Θεσσαλία, με βάση τις οδηγίες της Ε.Ε και τις κυβερνητικές πολιτικές που σκοπό τους έχουν την διασφάλιση των κερδών των επιχειρηματικών ομίλων και όχι την κάλυψη των αναγκών των πολλών.

Στην συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου (8/7/2021), σας είχαμε καταθέσει επερώτηση, ζητώντας να μας ενημερώσετε γιατί δεν προχωρήσατε στην κατασκευή του αντιπλημμυρικού έργου για την προστασία του Αγνώντα, με βάση το αίτημα και την αντιπλημμυρική μελέτη που σας είχε καταθέσει ο Δήμος Σκοπέλου.
Τότε μας απαντήσατε ότι ο φάκελος με τη μελέτη που κατέθεσε ο Δήμος Σκοπέλου, ήταν ελλιπής, γιατί απουσίαζε η περιβαλλοντική αδειοδότηση.
Σύμφωνα με έγγραφο της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος & Χωρικού Σχεδιασμού της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας, με ημερομηνία 22/3/2022 και αριθμό πρωτοκόλλου 52999, που υπογράφεται από τον Αν. Προϊστάμενο της Διεύθυνσης, Κωνσταντίνο Παπαδημητρίου, και από ενυπόγραφη βεβαίωση του μηχανικού που εκπόνησε τη μελέτη, δεν χρειάζεται ΜΠΕ, για την εκτέλεση του έργου, αφού εμπίπτει στην Ομάδα 2.

Γι’ αυτό οι περιφερειακοί σύμβουλοι της Λαικής Συσπείρωσης, θεωρώντας ότι η υλοποίηση του έργου αντιπλημμυρικής προστασίας του Αγνώντα, είναι επιτακτική ανάγκη που έπρεπε να είχε γίνει χθες, επανερχόμαστε με νέα επερώτηση και ζητάμε να μας ενημερώσετε αν θα προχωρήσετε στην χρηματοδότηση και κατασκευή του αντιπλημμυρικού έργου στον Αγνώντα Σκοπέλου;»Source link

Από skopelostv