Στο 80% ανήλθε φέτος η μέση πληρότητα στα ξενοδοχεία της Σκοπέλου ποσοστό που κρίνεται ικανοποιητικό και πλησιάζει την εικόνα που είχε διαμορφωθεί με την έλευση επισκεπτών το 2019.
Καθώς οδεύουμε προς τα μέσα Σεπτεμβρίου η πληρότητα στα ξενοδοχεία σταδιακά μειώνεται και διαμορφώνεται πλέον γύρω στο 50-60%. Βέβαια, όσο ο καιρός είναι καλός, η επισκεψιμότητα θα συνεχίσει να υπάρχει και υπάρχουν ελπίδες ότι μπορεί να συνεχιστεί μέχρι και τα τέλη του μηνός.
Η πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας κ. Μαίρη Διαμάντη ανέφερε πως «από δω και πέρα οι Έλληνες μαζεύονται και επιστρέφουν στις εστίες τους λόγω έναρξης σχολείων, ενώ και οι φοιτητές έχουν την εξεταστική. Ελπίζουμε να υπάρξουν κάποιες κρατήσεις από τους ξένους. Θα θέλαμε η τουριστική σεζόν να τραβήξει μέχρι και τα τέλη του μηνός, όπως συνέβη το 2019, αλλά, όσο προχωρά ο Σεπτέμβριος η επισκεψιμότητα είναι φυσδικό να μειώνεται».
Για τον Αύγουστο είπε πως η μέση πληρότητα στα ξενοδοχεία του νησιού κυμάνθηκε γύρω στο 85%. Ειδικά την εβδομάδα μετά το δεκαπενταύγουστο το νησί «βούλιαξε. Τον Ιούλιο στο πρώτο μισό ήμασταν γύρω στο 70% και στο δεύτερο μισό γύρω στο 85%. Σε γενικές γραμμές πλησιάσαμε στις πληρότητες του 2019 και το δίμηνο του Ιουλίου-Αυγούστου που είναι ο συνήθης δείκτης του τουριστικής σεζόν για τη Σκόπελο, είχαμε μια μέση πληρότητα στο 80%. Ο Ιούνιος κατέγραψε μια πληρότητα γύρω στο 65%».
Και πρόσθεσε πως «μπορεί οι πληρότητες να πήγαν καλά, αλλά υπάρχουν και τα έξοδα. Τα κέρδη των ξενοδόχων αναμένεται να είναι πολύ μικρά. Οι ξενοδόχοι δεν τολμούν να ανοίξουν τον λογαριασμό του ρεύματος και περιμένουν να κάνουν ταμείο σε λίγο καιρό.
«Εμείς κρατήσαμε το επίπεδο τιμών και δεν το αυξήσαμε, όπως έγινε αλλού. Παρά τα πολλά έξοδα που είχαν οι ξενοδοχειακές επιχειρήσεις, επιλέξαμε να έχουμε τις ίδιες τιμές κερδίζοντας και την εμπιστοσύνη των επισκεπτών. Κάναμε ουσιαστικά και μια διαφήμιση της περιοχής μας για το μέλλον».
Η κ. Διαμάντη συμπλήρωσε πως οι Έλληνες δεν έδωσαν τελικά τόσο δυναμικό «παρών».
Στα θετικά της φετινής χρονιάς ήταν και οι πολύ καλές ακτοπλοϊκές συνδέσεις που υπήρξαν φέτος από τον Βόλο, τη Θεσσαλονίκη, την Εύβοια.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο ΆρθροSource link

Από skopelostv