Για αναθέρμανση του ενδιαφέροντος για τον γαμήλιο τουρισμό στη Σκόπελο, έκανε λόγο η πρόεδρος της Επιτροπής Τουρισμού του νησιωτικού Δήμου, Ιωάννα Ευσταθίου. Έπειτα από δύο δύσκολα καλοκαίρια λόγω Covid-19, φέτος οι αριθμοί των ζευγαριών, που επιλέγουν τη Σκόπελο για να τελέσουν τον γάμο τους, έχουν αυξηθεί θεαματικά.

Την πεποίθηση πως η συγκεκριμένη γωνιά των Βορείων Σποράδων παραμένει δημοφιλής προορισμός για γάμους, εξέφρασε η κ. Ευσταθίου. «Το νησί εξακολουθεί να συγκαταλέγεται στα ισχυρά brand names για τον γαμήλιο τουρισμό εντός Ελλάδας. Η Σκόπελος έχει το πλεονέκτημα των γάμων, αλλά εξίσου ενθαρρυντική εικόνα παρατηρείται σε Σκιάθο και Αλόννησο. Ο αντίκτυπος του «Mamma Mia» παραμένει ισχυρός εκτός ελληνικών συνόρων», είπε και πρόσθεσε: «Το καλοκαίρι του 2020 δεν είχαμε σχεδόν καθόλου κρατήσεις, αφού δεν πραγματοποιήθηκαν πτήσεις στο αεροδρόμιο της Σκιάθου. Όσο για το 2021, δουλέψαμε ελάχιστα προς το τέλος της σεζόν. Φέτος, όμως, τα πράγματα δείχνουν πολύ καλύτερα, δουλεύοντας κυρίως με Αμερικανούς και Βρετανούς τουρίστες. Αρκεί μόνο να αναφέρουμε ότι φέτος έχουμε 31 πτήσεις την εβδομάδα από τη Μ. Βρετανία προς το αεροδρόμιο της Σκιάθου».
Όσον αφορά στις υπόλοιπες κρατήσεις, οι τουρίστες από το Ηνωμένο Βασίλειο εξακολουθούν να κατέχουν τα πρωτεία. «Οι Βρετανοί παραμένουν η μεγαλύτερη δύναμη στις Βόρειες Σποράδες. Το 60% των κρατήσεων από το εξωτερικό αφορά τη συγκεκριμένη αγορά και ακολουθούν οι Σκανδιναβοί, Ολλανδοί, Πολωνοί, Τσέχοι και Ρουμάνοι», αποκάλυψε η κ. Ευσταθίου, η οποία στη συνέχεια δεν έκρυψε την ανακούφισή της για το γεγονός πως ο πόλεμος στην Ουκρανία δεν επηρέασε τη Σκόπελο: «Από τη στιγμή που δεν είχαμε ούτε Ρώσους ούτε Ουκρανούς, δεν έχει αντίκτυπο στις κρατήσεις».
Πού αποδίδει τη φετινή εικόνα; «Η αναμονή των δύο τελευταίων λόγων, έχει αυξήσει το ενδιαφέρον του κόσμου να κάνει διακοπές. Υπάρχουν πολλοί που θέλουν να καλύψουν το κενό της προηγούμενης διετίας. Γι’ αυτό και πέρα από τους γάμους ή τις ανανεώσεις όρκων, έχουμε και άλλα events, ενώ οι επισκέπτες που φτάνουν, δείχνουν διάθεση να ξοδέψουν και περισσότερα χρήματα με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την τοπική οικονομία», τόνισε και κλείνοντας αποκάλυψε το μεγάλο στοίχημα που έχει μπει στο νησί για την τρέχουσα τουριστική περίοδο: «Πιστεύω ότι θα ξεπεράσουμε τις επιδόσεις του 2019, της τελευταίας χρονιάς που δουλέψαμε κανονικά, προτού εμφανιστεί ο κορωνοϊός και φέρει τα πάνω – κάτω στον τουρισμό».



Source link

Από skopelostv