Η Σκόπελος και η Ιθάκη είναι για τα πρώτα ελληνικά νησιά για τα οποία θα εκπονηθεί μελέτη ολιστικής προστασίας από φωτιές και πλημμύρες. Τη μελέτη θα εκπονήσει το Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο σε συνεργασία με τις υπηρεσίες του υπουργείου Πολιτικής Προστασίας και θα είναι έτοιμες σε ένα χρόνο περίπου από σήμερα.

Αυτό ανακοίνωσε χθες το απόγευμα από τη Σκόπελο, ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας κ. Στυλιανίδης ο οποίος περιόδευσε στο δάσος της Σκοπέλου και συμμετείχε σε σύσκεψη με εκπροσώπους του δήμου, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, της Αστυνομίας και του Λιμενικού.

Όπως ανέφερε ο δήμαρχος Σκοπέλου, Σταμάτης Περίσσης, στην ΕΡΤ Βόλου, πρόκειται για ένα πιλοτικό πρόγραμμα που θα στοιχίσει αρκετά αλλά η Σκόπελος επελέγη ως το πιο πράσινο νησί της Μεσογείου.

“Σε ότι αφορά την αντιπλημμυρική προστασία είμαστε πολύ μπροστά σε σχέση με την Ιθάκη, καθώς ήδη έχουν ολοκληρωθεί τέτοια έργα σε όλες σχεδόν της δημοτικές ενότητες του νησιού ενώ αυτή ην περίοδο είναι σε εξέλιξη στο έργο στον Αγνώντα. Σε ότι αφορά την αντιπυρική προστασία, θα υπάρξει ηλεκτρονικό δίκτυο που θα καλύψει κάποιες σημαντικές ζώνες, θα γίνουν σταθμοί παροχής νερού, αναβάθμιση του δασικού δικτύου κλπ. Ο κ. Στυλιανίδης και οι υπηρεσιακοί παράγοντες θεωρούν ότι η παρουσία ελικοπτέρου για πυρόσβεση στο νησί αλλά και τις Σποράδες δεν είναι για την ώρα απαραίτητη καθώς καλύπτεται από τα εναέρια μέσα που σταθμεύουν σε Β. Εύβοια και Ν. Αγχίαλο”, εξήγησε ο κ. Περίσσης, εκφράζοντας την ικανοποίησή του που ένα αίτημα χρόνων γίνεται πραγματικότητα.

Source link

Από skopelostv