8 Δεκεμβρίου 2022

Skopelos tv SkopelosNews

SkopelosTV SkopelosNews

Παρέμβαση στο πολιτικό γραφείο της υφυπουργού Υγείας, Ζωής ΡάπτηΠρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 1 Οκτωβρίου 2022, 20:05

Ρουβίκωνας: Παρέμβαση στο πολιτικό γραφείο της υφυπουργού Υγείας, Ζωής Ράπτη

Παρέμβαση στο πολιτικό γραφείο της υφυπουργού Υγείας, Ζωής Ράπτη, έκανε το μεσημέρι του Σαββάτου ο «Ρουβίκωνας». Τα μέλη του φεμινιστικού τομέα της συλλογικότητας πέταξαν τρικάκια και έγραψαν συνθήματα.

Σε ανακοίνωση τους αναφέρουν:

«Τον Ιανουάριο του ’22 η Όλγα Δ. ξυλοκοπείται βάναυσα από τον σύντροφό της και νοσηλεύεται βαριά τραυματισμένη στον Ευαγγελισμό. Μετά από μια δύσκολη μάχη για να κρατηθεί στη ζωή, η γυναίκα χρειάζεται να εισαχθεί σε κέντρο αποκατάστασης ώστε να ανακτήσει μέρος της λειτουργικότητάς της. Η οικογένειά της απευθύνεται στην υφυπουργό υγείας Ζωή Ράπτη ώστε η Όλγα να εισαχθεί σε δημόσιο κέντρο αποκατάστασης, η οποία αδιαφορεί παντελώς για την περίπτωση, με αποτέλεσμα η Όλγα να απορριφθεί από 3 δημόσια κέντρα. Η οικογένεια, μη έχοντας τη δυνατότητα να ανταπεξέλθει στα δυσβάσταχτα έξοδα νοσηλείας ενός ιδιωτικού κέντρου αποκατάστασης, απευθύνει δημόσια έκκληση, ώστε με σύμμαχο την κοινωνική αλληλεγγύη, εφόσον η κρατική μέριμνα απουσιάζει εντελώς, να μπορέσει να καλύψει τη νοσηλεία της Όλγας σε ιδιωτικό κέντρο αποκατάστασης. Όντως, μετά την δημοσιοποίηση της υπόθεσης και χωρίς την παρέμβαση του υπουργείου, η Όλγα Δ. πριν από λίγες ημέρες μεταφέρεται σε ιδιωτικό κέντρο αποκατάστασης.

»Μπορεί η γυναίκα να λαμβάνει πια την φροντίδα που έχει ανάγκη, οι πολιτικές ευθύνες όμως του κράτους και του Υπουργείου Υγείας δεν σταματούν εδώ. Φυσικά δεν πέφτουμε από τα σύννεφα. Και σίγουρα δεν είναι η πρώτη φορά. Τί κι αν κάθε χρόνο μετράμε δεκάδες γυναικοκτονίες και χιλιάδες κακοποιήσεις ανά την χώρα. Η κυβέρνηση θέλει να μας πείσει για την ευαισθησία της σχετικά με φεμινιστικά και γυναικεία ζητήματα, διατεινόμενη ότι συμπαραστέκεται σε κάθε γυναίκα που χρειάζεται βοήθεια και θέλει να μιλήσει. Είναι όμως ξεκάθαρο ότι το κάνει, απλώς, για να ξεπλύνει την αναλγησία και την αδιαφορία της, αφού δεν αναλαμβάνει καμία πρωτοβουλία για την προστασία, την νοσηλεία και την αποκατάσταση των θυμάτων έμφυλης βίας. Πώς να εκπλαγούμε βέβαια, όταν η κυβέρνηση και οι πολιτική προϊστάμενοι του Υπουργείου Υγείας, Πλεύρης, Ράπτη και λοιποί, με τις συνειδητές νεοφιλελεύθερες πολιτικές τους επιλογές, έχουν ισοπεδώσει πλήρως το ΕΣΥ, έχοντας για παράδειγμα, αφήσει τόσες χιλιάδες ανθρώπους να πεθαίνουν, λόγω της πανδημίας του covid, εκτός ΜΕΘ ή έχοντας αφήσει 3000 παιδιά σε μια άθλια λίστα αναμονής για ένα χειρουργείο, εφόσον άφησαν το νοσοκομείο Παίδων χωρίς γιατρούς. Το Υπουργείο Υγείας έχει επιλέξει να παραδώσει τις ζωές μας, των οικονομικά εξαθλιωμένων από την ακρίβεια ανθρώπων, στα ιδιωτικά συμφέροντα».

Η υφυπουργός Υγείας σε ανάρτηση της στο Twitter, αναφέρει ότι δεν τρομοκρατείται και πως θα συνεχίσει το έργο της στο υπουργείο.

Αναλυτικά η ανάρτηση της κ. Ράπτη: «Η επίθεση του φεμινιστικού τμήματος του Ρουβίκωνα στο πολιτικό μου γραφείο δεν μας τρομοκρατεί, ούτε αναστέλλει το έργο μας στο υπουργείο Υγείας. Θα βελτιώσουμε την παροχή υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας και απεξαρτησης ΔΩΡΕΑΝ για όλους τους πολίτες».


Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 1 Οκτωβρίου 2022, 20:05Source link

Facebook