29 Νοεμβρίου 2022

Skopelos tv SkopelosNews

SkopelosTV SkopelosNews

Το Ναυτικό Νοσοκομείο αποκλείει μαθήτρια από πρακτική άσκηση επειδή δεν έχει εμβολιαστείΠρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 27 Οκτωβρίου 2022, 14:55

Το Ναυτικό Νοσοκομείο αποκλείει μαθήτρια από πρακτική άσκηση επειδή δεν έχει εμβολιαστεί

Η μαθήτρια του Επαγγελματικού Λυκείου με την ειδικότητα της Τεχνικού Εφαρμογών Πληροφορικής, Ελισάβετ Λυκούρη καταγγέλλει στη «Ζούγκλα» τη χαοτική κατάσταση που επικρατεί στο σχολείο της στην Αγία Παρασκευή και στο Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών, σχετικά με τον διαμοιρασμό των θέσεων των μαθητών για την πρακτική τους άσκηση, αλλά και την αδικία που βιώνει καθώς η ίδια τελικά βρέθηκε εκτός προγράμματος. 

Όπως η ίδια καταγγέλλει όλα ξεκίνησαν όταν βρέθηκε ανάμεσα στους οχτώ επιτυχόντες του Μεταλυκειακού Έτους – Τάξης Μαθητείας που θα πραγματοποιήσουν Μαθητεία – Πρακτική Άσκηση σε φορείς του Δημοσίου Τομέα. Όταν κλήθηκε την Τρίτη 25 Οκτωβρίου η ίδια μαζί με τους υπόλοιπους επιτυχόντες για τον διαμοιρασμό των διαθέσιμων θέσεων η ίδια καταγγέλλει πως δεν είχε τη ευκαιρία να επιλέξει συγκριτικά με άλλους συμμαθητές της. 

Επισημαίνει πως επέλεξε τελικά το Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών, παρόλο που δεν ήταν στις προτιμήσεις της και παρά τους ενδοιασμούς της σχετικά με την πολιτική των νοσοκομείων για υποχρεωτικό εμβολιασμό, καθώς η ίδια δεν έχει εμβολιαστεί. Το ΕΠΑΛ, όπως καταγγέλλει η κα Λυκούρη, την διαβεβαίωσε πως δεν θα προκύψει ζήτημα που δεν έχει πιστοποιητικό εμβολιασμού και πως θα αρκούσαν δύο rapid test την εβδομάδα. Όταν όμως, πήγε στον συγκεκριμένο φορέα, ο Τομεάρχης, Νικόλαος Βουλγαράκης, αρνήθηκε να υπογράψει το έντυπο μαθητείας και να εγκρίνει την πρακτική της άσκηση, επιβεβαιώνοντας τους χειρότερούς της φόβους της. Σύμφωνα με την καταγγέλλουσα ο κ. Βουλγαράκης την πληροφόρησε πως το ΕΠΑΛ της ήταν πλήρως ενημερωμένο για την πολιτική του νοσοκομείου. Καταλήγει η κα Λυκούρη συναισθηματικά φορτισμένη πως «έφτασα εκεί που ήμουν, μια εκ των οκτώ επιτυχόντων, να βρίσκομαι εκτός προγράμματος». 

Ακούστε την καταγγελία της Ελισάβετ Λυκούρη:

 

 

 

 

 

 

 

 


Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 27 Οκτωβρίου 2022, 14:57Source link

Facebook