6 Δεκεμβρίου 2022

Skopelos tv SkopelosNews

SkopelosTV SkopelosNews

Βόλος: Η Ζέττα Μακρή στο 4ο γυμνάσιο Ν. Ιωνίας για τον επίσημο εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου


Η υφυπουργός Παιδείας κα Ζέττα Μ. Μακρή παραβρέθηκε στον επίσημο εορτασμό της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας για την 28η Οκτωβρίου, που, φέτος, ανατέθηκε στο 4ο Γυμνάσιο Νέας Ιωνίας και πραγματοποιήθηκε στο Πολιτιστικό Κέντρο της Ν. Ιωνίας.
Η κα Μακρή, συνοδευόμενη από τον διευθυντή δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης κ. Σαβελίδη, συνάντησε, την παραμονή της εθνικής επετείου, μαθητές, εκπαιδευτικούς, γονείς και φίλους, παρακολούθησε τη μαθητική εκδήλωση, χαιρέτισε, με θερμά λόγια, την ουσιαστική παρουσία, την μεγάλη συμμετοχή και την εξαιρετική συνεργασία, που οδήγησαν στο συγκινητικό και αξιέπαινο αποτέλεσμα αφιερωμένο στην εποποιία του 1940.

Στο μήνυμά της για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, η κα Μακρή τόνισε το σπουδαίο ρόλο που διαδραματίζουν οι εκπαιδευτικοί στην διαφύλαξη της ιστορικής μνήμης και στην καλλιέργεια γνήσιου ενδιαφέροντος σε μαθήτριες και μαθητές για την ιστορία της πατρίδας.

Η εκδήλωση διανθίστηκε με στίχους και μελωδίες, αποσπάσματα από ποιήματα και λογοτεχνικά έργα, από αναφορές σε εφημερίδες της εποχής, αρχειακό υλικό , μαρτυρίες και φωτογραφίες, που αποτύπωσαν την τόλμη του ελληνικού λαού, την ανίκητη πίστη στην ελευθερία, την ισότητα και τη δημοκρατία, ιδανικά που μεταφέρουν, κάθε χρόνο, τα επίκαιρα μηνύματα και την, διαχρονικά, αδιαπραγμάτευτη αξία της θυσίας Ελληνίδων και Ελλήνων.

Η υφυπουργός Παιδείας συνεχάρη τον διευθυντή του γυμνασίου κ. Παπαϊωάννου, μαθητές και εκπαιδευτικούς και παρότρυνε τις νέες και τους νέους να στέλνουν τα δικά τους μηνύματα ενότητας και ομοψυχίας, βαδίζοντας στο παράδειγμα των προγόνων τους και διεκδικώντας τα δίκαιά τους.

Στο άκουσμα του εθνικού ύμνου, οι φωνές των παρευρισκομένων ενώθηκαν και έγιναν μια, δυνατή και σίγουρη ότι το μέλλον χτίζεται πάνω σε γερές βάσεις και η παροιμιώδης τόλμη του ελληνικού λαού θα ζει και θα γιγαντώνεται από γενιά σε γενιά.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, εγκαινιάστηκε έκθεση εικαστικών ιστορικού περιεχομένου με τίτλο «28η Οκτωβρίου- Ύψωμα 731- Εθνική Αντίσταση- Ατίμητοι νεκροί» με έργα του εκπαιδευτικού του 4ου γυμνασίου Ν. Ιωνίας Αθανασίου Κατσιάνη αφιερωμένα στη μνήμη των Μαγνησιωτών που έπεσαν κατά τη διάρκεια της εαρινής αντεπίθεσης των Ιταλών.Source link

Facebook