1 Δεκεμβρίου 2022

Skopelos tv SkopelosNews

SkopelosTV SkopelosNews

ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής Μαγνησίας: “Ο κόσμος της Μαγνησίας είναι σε απόγνωση”


 «Κάντε κάτι αν μπορείτε εσείς, να μην αδειάσουν τα χωριά μας. Το παιδί μου αγόρασε στρέμματα και επένδυσε, αλλά δε βλέπει μέλλον εδώ. Θα φύγει στο Βόλο για ένα μεροκάματο…» Με αυτή τη γεμάτη αγωνία φράση από μια μάνα,  ξεπροβόδισαν το κλιμάκιο του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, κάτοικοι από το Ξορύχτι Πηλίου, σύμφωνα με την ανακοίνωση του κόμματος.

Το κλιμάκιο, αποτελούμενο από τον Εκπρόσωπο Τύπου του κινήματος Δημήτρη Μάντζο, τον Γραμματέα της Νομαρχιακής Επιτροπής Μαγνησίας Νίκο Πολίτη και τα Μέλη της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής Δημήτρη Τσιμπανάκο και Αντώνη Πολίτη, επισκέφθηκε το Ξορύχτι με αφορμή την 20η  γιορτή κάστανου και τα επίσημα εγκαίνια αυτής. Τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, συνομίλησαν με πολίτες, παραγωγούς αγροτικών προϊόντων, ανθρώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης και με τα μέλη του δραστήριου πολιτιστικού συλλόγου του χωριού, ενώ εντυπωσιάστηκαν από τη φιλοξενία που επεφύλαξαν οι διοργανωτές σε όλους τους εκπροσώπους των πολιτικών φορέων.

Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση: “Παρά το πολύ «θερμό» κλίμα της γιορτής, οι τέσσερις εκπρόσωποι του κινήματος, αποχώρησαν πολύ προβληματισμένοι από τα ζητήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι, είτε λόγω έλλειψης υποδομών δημόσιας υγείας, είτε λόγω έλλειψης στήριξης και εκπαίδευσής τους ώστε να οργανωθούν και να συνδιαχειριστούν από κοινού την αγροτική τους παραγωγή, που αποτελεί και τον οικονομικό πνεύμονα του χωριού.  Δεν υπάρχει άλλος δρόμος ώστε να αντιμετωπίσουν μαζί με τη Πολιτεία τις δύσκολες καταστάσεις από τη κλιματική αλλαγή και την ενεργειακή κρίση…”.

“Χρέος της πολιτείας και της τοπικής αυτοδιοίκησης όλων των βαθμίδων είναι να σταθούν πάνω από τα προβλήματα με σχέδιο αναδιάρθρωσης του οικονομικού μοντέλου… Η πολιτεία δεν πρέπει μόνο να επιδοτεί ή να αποζημιώνει ευκαιριακά, μεταθέτοντας την ουσιαστική αντιμετώπιση των καίριων προβλημάτων για το μέλλον.”, όπως ανέφερε και κατά τον χαιρετισμό του ο Δημήτρης Μάντζος.

Οι παραγωγοί καστάνων αντιμετώπισαν φέτος προβλήματα ξηρασίας καρπών και μικροκαρπίας.  Παράλληλα στο κλιμάκιο του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής έγιναν αναφορές από κατοίκους στο Ανατολικό Πήλιο που δεν μπορούν ακόμη να αποκαταστήσουν κατοικίες τους από τις πλημμύρες της προηγούμενης τριετίας, λόγω της γραφειοκρατίας.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ: “Δυστυχώς η Κυβέρνηση, και τα κυβερνητικά φερέφωνα της Περιφέρειας Θεσσαλίας δεν επενδύουν ουσιαστικά στην Αναβάθμιση του Πρωτογενή Τομέα και στην άμεση Σύνδεσή του με τον Τουρισμό. Το ΠΑ.ΣΟ.Κ. – Κίνημα Αλλαγής συνεχίζει με προγραμματικό λόγο και σοσιαλδημοκρατικό πρόταγμα να ζητά τη στήριξη για μια δημοκρατική ανατροπή, κόντρα στον ελιτισμό της Νέας Δημοκρατίας και τον λαϊκισμό του ΣΥΡΙΖΑ”.Source link

Facebook