25 Σεπτεμβρίου 2023

Skopelos tv SkopelosNews

SkopelosTV SkopelosNews

Στο μεγαλύτερο Περιπατητικό Φεστιβάλ της Πορτογαλίας συμμετείχε ο Δήμος Σκιάθου


Στο μεγαλύτερο Περιπατητικό Φεστιβάλ της Πορτογαλίας συμμετείχε ο Δήμος Σκιάθου, ως τιμώμενος προορισμός του εξωτερικού.

Το Φεστιβάλ διοργανώνεται από την μεγαλύτερη Περιφέρεια της Πορτογαλίας, την Περιφέρεια Alentejo, τον Οργανισμό Τουρισμού της Περιφέρειας Turismo do Alentejo ERT-Alentejo Tourism, και τους 47 Δήμους της Περιφέρειας, με την υποστήριξη του Οργανισμού Τουρισμού της Πορτογαλίας. Το Φεστιβάλ έχει διάρκεια από τις 14 Οκτωβρίου μέχρι 6 Νοεμβρίου, και στο πρόγραμμα του έχει 75 διαδρομές, ενώ οι συμμετοχές ξεπέρασαν τις 2.000.

Η Περιφέρεια Alentejo θεωρείται πρωτοπόρος στην οργάνωση και διαχείριση περιπατητικών διαδρομών, με εμπειρία που ξεπερνά τα 15 χρόνια.

Την πρόσκληση απηύθυναν οι διοργανωτές στον Δήμο, με αφορμή τη συμμετοχή του Οργανισμού Τουρισμού της Περιφέρειας Alentejo στον Παγκόσμιο Συνέδριο Μονοπατιών https://worldtrailsconference.org που διοργάνωσε ο Δήμος Σκιάθου με τη συνεργασία του Παγκόσμιου Δικτύου των Μονοπατιών στις 26-30 Σεπτεμβρίου, όπου τον Οργανισμό εκπροσώπησε ο συντονιστής του Φεστιβάλ José Pedro Calheiro.

Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ ο Δήμαρχος Σκιάθου, Θοδωρής Τζούμας παρουσίασε το δίκτυο των μονοπατιών και το έργο του Δήμου, που αφορά στη σήμανση, την λειτουργία της περιπατητικής εφαρμογής για τα κινητά τηλέφωνα, την ιστοσελίδα και τις δράσεις προβολής με αποκορύφωμα τη διοργάνωση του Παγκόσμιου Συνεδρίου. Ιδιαίτερα σημαντικές ήταν οι συναντήσεις του Δημάρχου με τον Πρόεδρο του Οργανισμού Τουρισμού της Πορτογαλίας και Πρόεδρος της European Travel Commission Luis Araújo, με τον Δήμαρχο της πόλης Vila Viçosa Inácio José Ludovico Esperança, με την Δήμαρχο της πόλης Arraiolos Silvia Pinto.

“Η συμμετοχή του Δήμου σε αυτή τη μεγάλη διοργάνωση, βοηθά προφανώς στην εξωστρέφεια του προορισμού, αλλά  και στην ανταλλαγή τεχνογνωσίας, ειδικά από Δήμους με επιτυχημένα μοντέλα διαχείρισης δικτύων μονοπατιών με κοινά χαρακτηριστικά με τον Δήμο μας όπως οι Δήμοι  Vila Viçosa και Arraiolos, με τους οποίους θα αναπτύξουμε μια συνεχή συνεργασία. Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά την Υφυπουργό Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη για τη συνεχή και αποτελεσματική υποστήριξη στις δράσεις του Δήμου στην κατεύθυνση της ανάπτυξης των εναλλακτικών μορφών τουρισμού, που στόχο έχουν την βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη.” δήλωσε ο Δήμαρχος Σκιάθου.

 

https://www.visitportugal.com/en/content/transalentejo-walking-festival?fbclid=IwAR3JOi1gSHCrbX3fjcRZRn-fUzkQ0eQB1a-3uWAYhshogxIiYj96YmFtEPQ

http://www.portugalwalkingfestival.com/transalentejo2022/transalentejo2022_default_EN.shtml

 Source link

Facebook