9 Δεκεμβρίου 2022

Skopelos tv SkopelosNews

SkopelosTV SkopelosNews

Υπό τραγελαφικές συνθήκες ξεκίνησε η δίκη της τραγωδίας στο ΜάτιΠρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 31 Οκτωβρίου 2022, 10:31

Υπό τραγελαφικές συνθήκες ξεκίνησε η δίκη της τραγωδίας στο Μάτι

Κάτω από τραγελαφικές συνθήκες ξεκίνησε σήμερα το πρωί στο ΣΤ΄ Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας, η δίκη για την προ τετραετίας τραγωδία μετά τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι. Η  δίκη 21 κατηγορουμένων, αυτοδιοικητικών παραγόντων, τότε δημάρχων των περιοχών που κάηκαν, υψηλόβαθμων στελεχών της Πυροσβεστικής και των αρμοδίων υπηρεσιών για πράξεις και παραλείψεις οι οποίες συνετέλεσαν στην τραγωδία με τους 103 νεκρούς, τους δεκάδες τραυματίες και την τεράστια οικολογική καταστροφή.

Ακροβολισμένοι στα παράθυρα της αίθουσας, οι δικηγόροι παρακολουθούν τη διαδικασία για τη φονικότερη πυρκαγιά των τελευταίων ετών, καθώς η συγκεκριμένη αίθουσα που έχει προσδιοριστεί για τη διεξαγωγή της δίκης  δεν πληροί ούτε στοιχειώδεις συνθήκες για την ομαλή διεξαγωγή της.

Οι δεκάδες εγκαυματίες της φονικής πυρκαγιάς στο Μάτι, αναγκάζονται να κοιτούν την πορεία της δίκης από το παράθυρο, καθώς δεν μπορούν να μπουν ούτε καν μέσα στην αίθουσα. Το  ακροατήριο είναι ουσιαστικά κατάμεστο, από τους 21 κατηγορούμενους, τους συνηγόρους τους, και τους δικηγόρους των θυμάτων, οι οποίοι περίμεναν από νωρίς  ο ένας σχεδόν αγκαλιά με τον άλλο, να ξεκινήσει η διαδικασία της δίκης.

Διακόπηκε για την προσεχή Δευτέρα η δίκη

Όπως αποφάσισε η πρόεδρος του δικαστηρίου, σήμερα κάτω από αυτές τις συνθήκες πραγματοποιήθηκε μόνο η νομιμοποίηση των δικηγόρων, και στη συνέχεια η δίκη διακόπηκε για την προσεχή Δευτέρα. Η διεξαγωγή της δίκης θα μεταφερθεί σε άλλη αίθουσα, στο κτήριο 13, όπου σήμερα τοποθετούνται τα καλώδια της μικροφωνικής εγκατάστασης και γίνονται οι αναγκαίες εργασίες ώστε να καταστεί δυνατή η διεξαγωγή της.

Ωστόσο και σε εκείνη την αίθουσα θα είναι πολύ δύσκολο να πραγματοποιηθεί ομαλά η δίκη.  Όπως είπε η πρόεδρος θα πρέπει να προσέρχονται κατά σαραντάαδες οι μάρτυρες για να δηλώσουν παράσταση πολιτικής αγωγής. ‘Έτσι  η μόνη κατάλληλη αίθουσα καθίσταται εκ των πραγμάτων αυτή στο Εφετείο της Αθήνας όπου εκδικάζεται εκ περιτροπής η υπόθεση της Χρυσής Αυγής.

Με την έναρξη της διαδικασίας ο αναπληρωτής εισαγγελέας υπέβαλλε αίτημα αποχής, το οποίο θα κριθεί.

Οι δημοσιογράφοι πάντως, παρακολουθούν εκ του… μακρόθεν τη διαδικασία, αφού δεν χωρά να μπει κανείς μέσα στη δικαστική αίθουσα.


Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 31 Οκτωβρίου 2022, 11:02Source link

Facebook