29 Νοεμβρίου 2022

Skopelos tv SkopelosNews

SkopelosTV SkopelosNews

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας με την επιστημονική κοινότητα στο πλευρό των παραγωγών


Στην ημερίδα που διοργάνωσαν ο ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ και το Ινστιτούτο Βιομηχανικών και  Κτηνοτροφικών Φυτών στη Λάρισα, με θέμα την φυτοπροστασία σε ένα νέο περιβάλλον, προκλήσεις από τις πολιτικές «από το αγρόκτημα στο πιάτο» και την «Πράσινη Συμφωνία», παρέστη ο Αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενούς Τομέα Αποστόλης Μπίλλης.Στο χαιρετισμό του, ο κ. Μπίλλης μετέφερε μήνυμα του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστού για «τη διαχρονική και συνεχή υποστήριξη της Περιφέρειας στην επιστημονική κοινότητα και σε όλο τον γεωτεχνικό κόσμο της θεσσαλικής υπαίθρου, οι οποίοι αποτελούν τους βασικούς συνεργάτες των παραγωγών, στην προσπάθεια να παραχθούν ποιοτικά και πιστοποιημένα προϊόντα».

Σύμφωνα με τον κ Μπίλλη «η Περιφέρεια Θεσσαλίας επενδύει, με συνεχείς δράσεις, πρωτοβουλίες και ανακοινώσεις στη συνεχή ενημέρωση των παραγωγών, με έμφαση σε ζητήματα φυτοϋγειονομικού ελέγχου και αποτελεσματικής χρήσης εγκεκριμένων φυτοφαρμάκων. Η Περιφερειακή Αρχή και ο υπηρεσιακός μηχανισμός της, βρίσκονται μόνιμα σε ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας με τους παραγωγούς μας, ενημερώνοντας τους για τις ορθές καλλιεργητικές πρακτικές, με αναλυτικές οδηγίες για την εφαρμογή της Γεωργίας ακριβείας, για να επιτευχθεί το σωστό περιβαλλοντικό αποτύπωμα και να υπάρξουν καλές παραγωγές, ποιοτικά προϊόντα, προσδίδοντας στο Θεσσαλό αγρότη και κτηνοτρόφο, την επιθυμητή προστιθέμενη αξία, για τα παραγόμενα προϊόντα.

Στο πλαίσιο αυτό, άλλωστε εντάσσεται και η Πανελλήνια Συνάντηση Φυτοπροστασίας, που διοργανώνει η Περιφέρεια, με το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και άλλους φορείς, το Φεβρουάριο στη Λάρισα».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος

Source link

Facebook