6 Δεκεμβρίου 2022

Skopelos tv SkopelosNews

SkopelosTV SkopelosNews

Έκαναν μηχανοκίνητη πορεία ενημερώνοντας τους αγρότες τους Α. Πηλίου για την απεργία της 9ης Νοεμβρίου


Η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Μαγνησίας μαζί με τους Αγροτικούς Συλλόγους Πηλίου πραγματοποίησαν χθές το βράδυ μηχανοκίνητη πορεία στα χωριά του Ανατολικού Πηλίου καλώντας τους αγρότες να συμμετέχουν με τα αγροτικά τους στην απεργία της 9ης Νοεμβρίου και ώρα 10:30 στην πλατεία Πανεπιστημίου.

Σε ανακοίνωσή τους αναφέρουν ότι:

διεκδικούμε

Μείωση του κόστους παραγωγής. Αφορολόγητο πετρέλαιο όπως δίνουν στους εφοπλιστές. Πλαφόν 0,7 λεπτά/Κwh στο αγροτικό ρεύμα, κατάργηση του Χρηματιστηρίου Ενέργειας και του προστίμου ρύπων. Επιδότηση των μέσων και εφοδίων και των ζωοτροφών.

Αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος των παραγωγών για την φετινή χρονιά.

Τιμές που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και να μας αφήνουν βιώσιμο εισόδημα να ζήσουμε τις οικογένειες μας και να συνεχίσουμε τις καλλιέργειες.

Όχι στο αίσχος των ανοιχτών τιμών. Καταγγέλλουμε την αισχροκέρδεια που γίνεται σε βάρος μας και σε βάρος όλων των καταναλωτών με τις ευλογίες των Κυβερνήσεων. Πουλάμε κάτω από το κόστος παραγωγής και τα προϊόντα μας πουλιούνται 5 ως 10 φορές ακριβότερα στα ράφια.

Άμεσες και δίκαιες αποζημιώσεις τώρα. Να αλλάξει ο κανονισμός του ΕΛΓΑ, να ασφαλίζει και να αποζημιώνει στο 100% της ζημιάς τις παραγωγές μας.

Παλεύουμε με όλο τον λαό για δημόσια δωρεάν υγεία και συντάξεις αξιοπρέπειας, δωρεάν μόρφωση για τα παιδιά μας και πτυχία για να βρουν δουλειά και όχι διαβατήρια για την ανεργία ή το εξωτερικό.

Συνάδελφοι αγρότες και κτηνοτρόφοι

Πολλά μας υπόσχονται, μας χτυπάνε φιλικά την πλάτη στις εκλογές, και μετά μας «τσεκουρώνουν». Μην έχετε αυταπάτες ότι θα έρθει κάποιος «σωτήρας» να μας σώσει και μην επιτρέπετε να αποφασίζουν άλλοι για την ζωή σας.

Πάρε την υπόθεση στα χέρια σου! Με τους αγώνες μας μπορούμε να τα καταφέρουμε!

Δυναμώνουμε τους Αγροτικούς και Κτηνοτροφικούς Συλλόγους, τις Ομοσπονδίες και την Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων (ΠΕΜ).

Θα ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ!”Source link

Facebook