1 Δεκεμβρίου 2022

Skopelos tv SkopelosNews

SkopelosTV SkopelosNews

Η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κ. Μακεδονίας καταδικάζει την απαγόρευση εισόδου του Α. Τζιτζικώστα στην ΤουρκίαΠρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 6 Νοεμβρίου 2022, 21:02

Η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κ. Μακεδονίας καταδικάζει την απαγόρευση εισόδου του Α. Τζιτζικώστα στην Τουρκία

Απαράδεκτη και εντελώς αδικαιολόγητη χαρακτηρίζει η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΕΔ-ΚΜ) την απαγόρευση της ελεύθερης εισόδου του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολου Τζιτζικώστα, στην Τουρκία, προκειμένου να προεδρεύσει στη Σύνοδο της Ευρωμεσογειακής διάσκεψης της Επιτροπής των Περιφερειών της Ε.Ε,  στην οποία διετέλεσε πρόεδρος.

Σε ανακοίνωσή της, η ΠΕΔ-ΚΜ κάνει λόγο για μια ακόμη ακραία προκλητική ενέργεια από την Τουρκία, ενώ ο Πρόεδρος της Ένωσης, δήμαρχος Πυλαίας – Χορτιάτη, Ιγνάτιος Καϊτεζίδης, τονίζει ότι είναι απίστευτη και άνευ προηγουμένου η νέα τουρκική πρόκληση.

«Πρόκειται για μια πρωτοφανή διπλωματική πρόκληση, μια ενέργεια που παραβιάζει το διεθνές δίκαιο, και δείχνει ότι η Τουρκία επιδιώκει να διατηρεί την ένταση με την Ελλάδα και το κάνει με οποιοδήποτε τρόπο», αναφέρει και εκφράζει την απόλυτη συμπαράστασή του στον κ. Τζιτζικώστα.


Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 6 Νοεμβρίου 2022, 21:04Source link

Facebook