8 Δεκεμβρίου 2022

Skopelos tv SkopelosNews

SkopelosTV SkopelosNews

Στην τελική ευθεία η διαδικασία χρηματοδότησης κτιριακών εγκαταστάσεων του νοσοκομείου ΝίκαιαςΠρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 7 Νοεμβρίου 2022, 16:24

Στην τελική ευθεία η διαδικασία χρηματοδότησης κτιριακών εγκαταστάσεων του νοσοκομείου Νίκαιας

Οι διαδικασίες που απαιτούνται για την αναβάθμιση των παθολογικών κλινικών του 1ου ορόφου του κεντρικού κτιρίου του νοσοκομείου Νίκαιας, βρέθηκαν στο επίκεντρο συνάντησης που είχε ο περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης με τον διοικητή του νοσοκομείου Τάσο Μυτόγλου, με την παρουσία της αντιπεριφερειάρχη Πειραιά Σ. Αντωνάκου.

Με βάση τον σχεδιασμό, το επόμενο διάστημα θα υπογραφεί προγραμματική σύμβαση μεταξύ του νοσοκομείου, της περιφέρειας και των Κτιριακών Υποδομών (ΚΤΥΠ ΑΕ), ως φορέα υλοποίησης, ενώ η οριστική μελέτη του έργου έχει προϋπολογισμό 4.906.000 ευρώ. Όπως επισημάνθηκε, τόσο από την αντιπεριφερειάρχη όσο και από τον διοικητή του νοσοκομείου, η υλοποίηση του έργου «αποτελεί τη μόνη λύση για τις απαράδεκτες συνθήκες νοσηλείας σε θαλάμους οκτώ και δέκα κρεβατιών».

Ο περιφερειάρχης Γ. Πατούλης, αφού ζήτησε από τα αρμόδια στελέχη της περιφέρειας να προβούν σε όλες τις αναγκαίες ενέργειες προκειμένου να υλοποιηθεί το έργο, υπογράμμισε: «Τόσο με την ιδιότητα του περιφερειάρχη, όσο και με εκείνη του ιατρού, γνωρίζω διαχρονικά τα προβλήματα και τις ανάγκες που υπάρχουν τόσο στο συγκεκριμένο νοσοκομείο, όσο και στα υπόλοιπα νοσηλευτικά ιδρύματα της Αττικής. Η Περιφέρεια Αττικής συνεχίζει να είναι παρούσα, διαθέτοντας σημαντικά κονδύλια από ίδιους πόρους και μέσω ΕΣΠΑ, με κεντρικό στόχο τη βελτίωση των υποδομών, που θα αξιοποιηθούν για την κάλυψη μέρους των αναγκών που υπάρχουν. Θωρακίζουμε το εθνικό σύστημα υγείας, παρέχοντας στους πολίτες υψηλής ποιότητας δημόσιες υποδομές».  


Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 7 Νοεμβρίου 2022, 16:24Source link

Facebook