6 Δεκεμβρίου 2022

Skopelos tv SkopelosNews

SkopelosTV SkopelosNews

Κατασχέθηκαν πάνω από 1.000 απομιμητικά προϊόνταΠρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 23 Νοεμβρίου 2022, 06:05

Θεσσαλονίκη: Κατασχέθηκαν πάνω από 1.000 απομιμητικά προϊόντα

Πάνω από 1.100 απομιμητικά προϊόντα ένδυσης, υπόδησης και αξεσουάρ γνωστών εταιριών κατάσχεσαν οι άντρες της Υποδιεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος, από δύο χώρους σε περιοχή της Θεσσαλονίκης.

Για την υπόθεση συνελήφθη ημεδαπός, ενώ στη δικογραφία που σχηματίστηκε περιλαμβάνεται ακόμη ένας ημεδαπός, ο οποίος αναζητείται.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για πλαστογραφία, αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος και παραβάσεις των νομοθεσιών που αφορούν στη ρύθμιση της αγοράς προϊόντων, τα εμπορικά σήματα και τον αθέμιτο ανταγωνισμό.

Πιο αναλυτικά, το απόγευμα της Δευτέρας εντοπίστηκε, μετά από αξιοποίηση πληροφοριών, κατάστημα – αποθηκευτικός χώρος, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 691 τεμάχια ειδών απομιμητικών προϊόντων επώνυμων εταιριών.

Προέκυψε ότι γινόταν χρήση και δεύτερου αποθηκευτικού χώρου, όπου σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τρίτης βρέθηκαν και κατασχέθηκαν επιπλέον 491 τεμάχια ειδών απομιμητικών προϊόντων.

Επιπλέον, βρέθηκαν επιμελώς κρυμμένα στην οικία του συγκατηγορούμενου και κατασχέθηκαν 37.150 ευρώ.

Σημειώνεται ότι, το συνολικό ύψος της επαπειλούμενης ζημίας, σύμφωνα με τις έως τώρα πραγματογνωμοσύνες εκπροσώπων των εταιρειών, υπερβαίνει τις 350.000 ευρώ.


Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 23 Νοεμβρίου 2022, 06:05Source link

Facebook