6 Δεκεμβρίου 2022

Skopelos tv SkopelosNews

SkopelosTV SkopelosNews

«Μας έλεγαν που πάτε ρε κότες, θα σας σκοτώσουμε», κατέθεσε ο φίλος του Π. ΦύσσαΠρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 23 Νοεμβρίου 2022, 13:52

Δίκη Χρυσής Αυγής: «Μας έλεγαν που πάτε ρε κότες, θα σας σκοτώσουμε», κατέθεσε ο φίλος του Π. Φύσσα

Το απειλητικό κλίμα μέσα στην καφετέρια Κοράλι αλλά και την επίθεση που δέχτηκε στη συνέχεια η παρέα του Παύλου Φύσσα από τα μέλη της Χρυσής Αυγής, περιέγραψε στο δικαστήριο φίλου του 34χρονου αντιφασίστα μουσικού Γιώργος Δούλβαρης που ήταν μαζί του το μοιραίο βράδυ.  

«Νιώθαμε τα βλέμματα τους να μας κοιτάνε, τους είχαμε στο οπτικό μας πεδίο. Μας έκανε εντύπωση ότι φόραγαν παντελόνια παραλλαγής και αρβύλες. Μου έκανε εντύπωση το ταμπελάκι που κρεμόταν» κατέθεσε ο μάρτυρας.

Μόλις τελείωσε ο ποδοσφαιρικός αγώνας, όπου εξήγησε ο φίλος του Παύλου Φύσσα, οι προθέσεις των μελών της Χρυσής Αυγής έγιναν ξεκάθαρες. «Είδαμε ένα αυτοκίνητο με δύο άτομα να μας κοιτάνε επίπονα και απειλητικά… Δεν μπορούσαμε να φύγουμε από το σημείο. Είδα μηχανές δικάβαλες. Κράνη. Οπλισμένοι. Είχε δύο μηχανές ΔΙΑΣ. Δε μας βοήθησε κανένας. Όταν περάσαμε απέναντι, συνέχισαν να μας τρομοκρατούν, μας έβριζαν μανάδες και οικογένεια μας και μας έλεγαν πως θα μας σκοτώσουν».

Ο μάρτυρας περιέγραψε πως άρχισαν να τρέχουν, μπήκαν σε ένα στενό και τότε συνειδητοποίησε πως ο Παύλος έμεινε πίσω και γύρισε στο σημείο για να τον βρει. «Αντίκρισα τον Παύλο πεσμένο, χτυπημένο στην αγκαλιά της Χρύσας. Μου είπε ότι τον μαχαιρώσανε» τόνισε ο μάρτυρας.

Σύμφωνα με το φίλο του Παύλου Φύσσα,  περίπου 30-40 άτομα ήταν αυτά που είχαν κινηθεί εναντίον τους.

Εισαγγελέας : Τι σας έλεγαν όταν περάσατε απέναντι;

Μάρτυρας : Εξαγριωθήκαν, μας έλεγαν που πάτε ρε κότες, θα σας σκοτώσουμε. Χτυπάγανε τα πόδια τους στο χώμα και βγάζανε μία κραυγή ου. Εγώ είπα να τρέξουμε. Την ίδια στιγμή όταν περάσαμε απέναντι αρχίσανε να μας κυνηγάνε. 

Η δίκη διεκόπη για τη Δευτέρα 28 Νοεμβρίου.


Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 23 Νοεμβρίου 2022, 14:00Source link

Facebook