9 Δεκεμβρίου 2022

Skopelos tv SkopelosNews

SkopelosTV SkopelosNews

Λαογραφικό Μουσείο Λάρισας: Εβδομάδα δράσεων για την παγκόσμια ημέρα των ατόμων με αναπηρία


Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα ατόμων με Αναπηρία (3/12) η Αντιδημαρχία Πολιτισμού & Επιστημών του Δήμου Λαρισαίων, το Λαογραφικό Ιστορικό Μουσείο Λάρισας, η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας και το 1ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Λάρισας (ΔΑΔ), διοργανώνουν σειρά δράσεων την εβδομάδα από 28/11 έως 2/12. Οι δράσεις τελούν υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Συγκεκριμένα, την Τρίτη 29 Νοεμβρίου και ώρα 18:30 εγκαινιάζεται η περιοδική έκθεση Διά-λογοι Έκφρασης και αμέσως μετά ακολουθεί εσπερίδα για την προσβασιμότητα των ΑΜΕΑ σε χώρους Πολιτισμού και Εκπαίδευσης.
Η περιοδική έκθεση Διά-λογοι Έκφρασης πραγματώνει την επιθυμία του ανθρώπου να εκφράζεται διαχρονικά ανάλογα με τις ιδιαιτερότητες και τις προσωπικές ανάγκες του και σύμφωνα με τις συνθήκες του κοινωνικού γίγνεσθαι στο οποίο είναι ενταγμένος.
Τα έργα των παιδιών του 1ου Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Λάρισας (ΔΑΔ) διαλέγονται με αυθεντικά αντικείμενα από τις Συλλογές του Μουσείου και δημιουργούν μηνύματα και αναφορές. Οι δημιουργίες των παιδιών και τα χειροτεχνήματα της παράδοσης προσφέρουν γνώση, ψυχαγωγούν, αλλά και εμπνέουν τους επισκέπτες μαθητές να φιλοτεχνήσουν τα δικά τους σύγχρονα έργα, συμμετέχοντας έτσι σε αυτή την ιδιαίτερη «συνομιλία».

Εν συνεχεία, θα πραγματοποιηθεί εσπερίδα για την προσβασιμότητα των ΑΜΕΑ σε χώρους Πολιτισμού και Εκπαίδευσης, η οποία απευθύνεται στο ευρύ κοινό και σε εκπαιδευτικούς. Στους συμμετέχοντες θα δοθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης.
Από την Δευτέρα 28 Νοεμβρίου έως την Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου. η έκθεση Διά-λογοι Έκφρασης θα είναι επισκέψιμη από σχολικές ομάδες τυπικής και μη τυπικής εκπαίδευσης και θα πραγματοποιούνται βιωματικά εργαστήρια.
Για δήλωση συμμετοχής τηλ. επικοινωνίας: 2410239446
Το Λαογραφικό Ιστορικό Μουσείο Λάρισας, αποτελεί ένα σύγχρονο «Μουσείο όλους». Τα τελευταία χρόνια σχεδιάζει και υλοποιεί προγράμματα για ειδικές ομάδες, με στόχο την ανάπτυξη μιας ουσιαστικής επικοινωνίας μαζί τους, μέσα από εναλλακτικές προσεγγίσεις και βιωματικές εμπειρίες.
Έτσι εκπληρώνει την αποστολή του και λειτουργεί ως μέσο κοινωνικής και πολιτισμικής ένταξης μη προνομιούχων ατόμων και κοινωνικών ομάδων, δημιουργώντας συνθήκες ενσωμάτωσης και ισότιμης συμμετοχής στις πολιτιστικές υπηρεσίες και στα πολιτιστικά αγαθά.
Στο 1ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Λάρισας για παιδιά με Διάχυτες Αναπτυξιακές Διαταραχές (ΔΑΔ), φοιτούν παιδιά με Διαταραχή Αυτιστικού Φάσματος (ΔΑΦ).
Μέσα από την εκπαιδευτική διαδικασία επιδιώκεται, όχι απαραίτητα να εξαλειφθούν οι δυσκολίες που απορρέουν της διαταραχής, αλλά να αντικατασταθούν με λειτουργικά ισοδύναμες αποδεκτές συμπεριφορές, σύμφωνα με τις ιδιαιτερότητες, τα ειδικά ενδιαφέροντα και τις νησίδες δεξιοτήτων των μαθητών.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος

Source link

Facebook