8 Δεκεμβρίου 2022

Skopelos tv SkopelosNews

SkopelosTV SkopelosNews

«Φωτεινοί Ορίζοντες» – Έκθεση εικαστικών καλλιτεχνών στο Γαλλικό Ινστιτούτο


Εγκαινιάζεται το Σάββατο 26 Νοεμβρίου στις 7.30 το απόγευμα, στο Γλαλικό Ινστιτούτο, η έκθεση εικαστικών καλλιτεχνών  με θέμα “Φωτεινοί Ορίζοντες”.

Στην έκθεση συμμετέχουν οι καλλιτέχνες: Αναγνωστόπουλος Σ., Βακαλούλης Μ., Βοζίκης Δ., Γναφάκη Α., Δαλαμπύρα Ε., Μπέης Γ., Ντάκος Ι., Παναγιώτου Μ., Ταουσάνη Α., Τζιότζιος Μ., Χριστάκης Γ., Ψάρας Γ.

O επιμελητής της έκθεσης Γιάννης Χριστάκης Εικαστικός – Ιστορικός της τέχνης – Μουσειολόγος αναφέρει:  Στην εποχή μας οι «Φωτεινοί ορίζοντες» είναι ένα φαινόμενο που οι περισσότεροι άνθρωποι τους αναζητούν εναγωνίως, προσπαθώντας να ξεφύγουν από την σκληρή και σκοτεινή πραγματικότητα.

Το «σκοτάδι» που απλώνεται γύρω μας, μέσα από τις διάφορες ασθένειες (COVID 19), πολέμους, οικονομικές κρίσεις και την κλιματική αλλαγή, δημιουργεί μία κατάσταση με ποικιλόμορφες αντιδράσεις. Πολλοί άνθρωποι βρίσκουν ένα διέξοδο μέσα από την Τέχνη. Η θετική επίδραση της Τέχνης στον άνθρωπο είναι γνωστή από την στιγμή της εμφάνισής της, πριν χιλιάδες χρόνια μέχρι και σήμερα.

Πολλές επιστημονικές μελέτες γύρω από τον ρόλο της Τέχνης σε διάφορους τομείς της ανθρώπινης προσωπικότητας και ψυχικής υγείας επιβεβαιώνουν την θετική και «φωτεινή» δύναμη της Τέχνης και της προσφοράς της στην κοινωνία.

Βλέποντας και ταυτόχρονα παρατηρώντας ένα έργο τέχνης, συνήθως μας «πλημμυρίζουν» ευχάριστα συναισθήματα, αμέσως στον «ορίζοντα» μας εμφανίζεται ένα «φως» που διώχνει το «σκοτάδι» που μας περιτριγυρίζει. ….

Στην έκθεση αυτή, οι συμμετέχοντες καλλιτέχνες, δημιουργούν και προβάλουν στα έργα τις δικές τους εμπειρίες, τους προβληματισμούς, τα «φωτεινά» μονοπάτια της Τέχνης στον θεατή ο οποίος, με τη σειρά του, ανακαλύπτει την πραγματική αξία της τέχνης, τους «Φωτεινούς Ορίζοντες» στη ζωή του.

 

ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΕΚΘΕΣΗΣ: ΣΑΒΒΑΤΟ 26 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ – 20 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2022

ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ: ΔΕΥΤΕΡΑ – ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

10:00 – 13:00

18:00 – 21:00

 Source link

Facebook