2 Δεκεμβρίου 2022

Skopelos tv SkopelosNews

SkopelosTV SkopelosNews

Εισαγγελική έρευνα για τα οικονομικά της ΜΚΟ HumanRights360Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 24 Νοεμβρίου 2022, 18:10

Εισαγγελική έρευνα για τα οικονομικά της ΜΚΟ HumanRights360

Διαβιβάστηκε στην Εισαγγελία το πόρισμα για τη ΜΚΟ Human Rights 360 από την Αρχή για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος σχετικά με τον τρόπο διαχείρισης κονδυλίων που προορίζονταν για πρόσφυγες.

Η αρμόδια Εισαγγελέας Πρωτοδικών θα ερευνήσει το ενδεχόμενο κεντρικά πρόσωπα της ΜΚΟ να έχουν διαπράξει σοβαρά αδικήματα ακόμα και κακουργηματικού χαρακτήρα, όπως εγκληματική οργάνωση, νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες (ξέπλυμα μαύρου χρήματος) και παραβίαση διατάξεων που αφορούν στις επιχορηγήσεις.

Στο πολυσέλιδο πόρισμά της η Αρχή φέρεται να περιγράφει οικονομικές δράσεις που παραπέμπουν σε τριγωνικές συναλλαγές, με διακίνηση χρημάτων μέσω οργανώσεων που σχετίζονται με στελέχη της ΜΚΟ και τελικούς αποδέκτες συγκεκριμένα πρόσωπα.

Στο πλαίσιο της εισαγγελικής έρευνας θα κληθούν τα πρόσωπα που φέρονται να έχουν πρωταγωνιστήσει στην υπόθεση ενώ στη συνέχεια θα αξιολογηθεί το σύνολο των στοιχείων προκειμένου να αποφασιστούν οι επόμενες κινήσεις.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ήδη η Αρχή για το Ξέπλυμα έχει «παγώσει» τραπεζικούς λογαριασμούς που διατηρούν οι ελεγχόμενοι, μεταξύ των οποίων και συγγενικό πρόσωπο του εκπροσώπου της ΜΚΟ .

Αξίζει να σημειωθεί ότι η οργάνωση με ανακοίνωση της υποστηρίζει ότι τα στοιχεία που έχουν δει το φως της δημοσιότητας «είναι ανακριβή και εσφαλμένα» και σημειώνει ότι κάθε χρόνο ελέγχεται από ορκωτούς λογιστές.


Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 24 Νοεμβρίου 2022, 18:10Source link

Facebook