8 Δεκεμβρίου 2022

Skopelos tv SkopelosNews

SkopelosTV SkopelosNews

Εκδήλωση παρουσίασης των αποτελεσμάτων του προγράμματος βασιλοτροφίας στην Θεσσαλία


Ο οργανισμός Νέα Γεωργία – Νέα Γενιά πραγματοποιεί εκδήλωση στο πλαίσιο του προγράμματος κατάρτισης, «Βασιλοτροφία: Αξιοποίηση, διάσωση και βελτίωση γενετικού υλικού μελισσών στη Θεσσαλία», για την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της δράσης κατά τη διάρκεια του 2022, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2022 και ώρα 18:00-21:00, στο κτήριο της Περιφέρειας Θεσσαλίας, στην αίθουσα Περιφερειακού Συμβουλίου, στη Λάρισα.

Κύριος σκοπός της εκδήλωσης είναι να ανακοινωθούν τα αποτελέσματα του προγράμματος κατάρτισης, να κατατεθούν οι απόψεις των συμμετεχόντων και των ωφελούμενων σε αυτό, καθώς και να ξεκινήσει μια εποικοδομητική́ συζήτηση, αλλά και να ενθαρρυνθεί η ανταλλαγή́ απόψεων για αυτή την ιδιαίτερα καινοτόμο δράση.
Το πρόγραμμα εστιάζει στην υλοποίηση εμβολιασμών βασιλικών κελιών από μια ομάδα εξειδικευμένων ατόμων, που έχουν την ικανότητα να παρουσιάσουν τον τρόπο, να εξηγήσουν με λεπτομέρειες τη διαδικασία αλλά και να λύσουν τις όποιες απορίες των συμμετεχόντων.
Η δράση αυτή έχει πολλαπλούς στόχους, όπως η εξοικείωση μεγάλου αριθμού μελισσοκόμων με τη διαδικασία της παραγωγής ποιοτικών βασιλισσών, η μαζική παραγωγή στο σύνολο της περιφέρειας Θεσσαλίας επιλεγμένου γενετικού υλικού μελισσών, αλλά και η δημιουργία μιας εξειδικευμένης δραστηριότητας – αυτής της παροχής εμβολιασμού- που θα μπορέσει να αποτελέσει ενδεχομένως επαγγελματική διέξοδο για ορισμένους από τους συμμετέχοντες.
Το συγκεκριμένο πρόγραμμα κατάρτισης υλοποιείται υπό την επιστημονική καθοδήγηση του Εργαστηρίου Σηροτροφίας και Μελισσοκομίας του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, με επικεφαλής τον Επίκουρο Καθηγητή, Γεώργιο Γκόρα. Συγχρηματοδοτείται από την Περιφέρεια Θεσσαλίας και τον οργανισμό Νέα Γεωργία Νέα Γενιά, μέσω της ιδρυτικής δωρεάς του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος

Source link

Facebook