8 Δεκεμβρίου 2022

Skopelos tv SkopelosNews

SkopelosTV SkopelosNews

Προκαταρκτική έρευνα για την Κιβωτό στον ΒόλοΠρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 25 Νοεμβρίου 2022, 14:12

Προκαταρκτική έρευνα για την Κιβωτό στον Βόλο

Στο επίκεντρο των ερευνών θα βρεθεί η Κιβωτός του Κόσμου στον Βόλο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Εισαγγελία του Βόλου βρίσκεται σε επαφή με τις δικαστικές αρχές άλλων πόλεων όπου αναπτύσσονται δομές και θα διερευνηθούν όλες οι καταγγελίες, που έχουν δει το φως της δημοσιότητας. Στον Βόλο οι καταγγελίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας αφορούν λεκτικές, σωματικές και ψυχολογικές κακοποιήσεις παιδιών, αλλά και μια καταγγελία που έχει κατατεθεί στην Εισαγγελία Αθηνών από μάρτυρες, για μία περίπτωση πιθανής σεξουαλικής κακοποίησης ανήλικου παιδιού που φιλοξενούνταν στην Κιβωτό του Κόσμου.

Θα πρέπει να σημειωθεί πως στην Εισαγγελία του Βόλου και στην Αστυνομία δεν έχει κατατεθεί καμία καταγγελία εις βάρος της Κιβωτού από παιδιά, γονείς, πρώην ή νυν εργαζόμενους.

Αναμένεται να ληφθούν καταθέσεις από μάρτυρες, συλλέγοντας κάθε στοιχείο που μπορεί να αξιοποιηθεί και να ξεκλειδώσει τις επόμενες κινήσεις για την γρήγορη διερεύνηση της υπόθεσης της ΜΚΟ.

Οι επόμενες κινήσεις των εισαγγελικών λειτουργών φαίνεται ότι κατευθύνονται στην αναζήτηση φακέλων παιδιών που φιλοξενήθηκαν στη δομή της ΜΚΟ στον Βόλο. Κάθε απόρρητος φάκελος θα πρέπει να διαβιβαστεί στην Εισαγγελία και να εντοπιστούν παιδιά ή εργαζόμενοι  που θα μπορούσαν να συμβάλουν στην έρευνα.

Πηγή: gegonota.news


Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 25 Νοεμβρίου 2022, 14:15Source link

Facebook