9 Δεκεμβρίου 2022

Skopelos tv SkopelosNews

SkopelosTV SkopelosNews

Συνεργείο Μουσικού Θεάτρου: Δωρεάν μαθήματα εκπαίδευσης στο κοινωνικό ντοκιμαντέρ


Το Συνεργείο Μουσικού Θεάτρου (ΣΜουΘ) προσκαλεί νέους, εκπαιδευτικούς και άτομα από την κοινότητα των αναπήρων να λάβουν μέρος στη δωρεάν δια ζώσης εκπαίδευση στο κοινωνικό ντοκιμαντέρ, που θα υλοποιηθεί στη μεγάλη αίθουσα σεμιναρίων στο ισόγειο του Μύλου του Παππά, σε συνεργασία με την αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών του Δήμου Λαρισαίων.

Το κοινωνικό ντοκιμαντέρ είναι μια μη μυθοπλαστική κινηματογραφική ταινία που αποσκοπεί στην καταγραφή, την ανάδειξη ή την ερμηνεία ενός κοινωνικού ζητήματος, ώστε να προκαλέσει κοινωνική αλλαγή.
Τα κοινωνικά ντοκιμαντέρ που θα παραχθούν στη διάρκεια της εκπαίδευσης (Δεκέμβριος 2022 – Φεβρουάριος 2023), θα έχουν ως στόχο να αναδείξουν προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι νέοι και οι ανάπηροι συμπολίτες σε τοπικό επίπεδο. Ίσως, να προτείνουν και λύσεις.
Τα ολοκληρωμένα κοινωνικά ντοκιμαντέρ θα προβληθούν σε ειδικές ημέρες προβολής τόσο στη Λάρισα τον Μάιο 2023 και τον Σεπτέμβριο 2023 (10ο Μύλος Παραστατικών Τεχνών, στο πλαίσιο διεθνούς διαγωνισμού για κοινωνικά ντοκιμαντέρ) όσο και διεθνώς στο πλαίσιο του Online ENACTING Festival (άνοιξη 2023) με συμμετοχές από Γερμανία, Ιταλία, Γαλλία και Ελλάδα.
Η εκπαίδευση περιλαμβάνει τρεις υποχρεωτικούς κύκλους συναντήσεων στη Λάρισα:
(α) Σάββατο 10 και Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2022 (10:00 – 14:00).
Εισαγωγή στο κοινωνικό ντοκιμαντέρ / Κοινωνική έρευνα / Από την έμπνευση στο σενάριο / Δομή και προσχέδιο σεναρίου / Storyboard / Προ-παραγωγή / Τεχνικές εικονοληψίας και ηχοληψίας / Τεχνικές συνέντευξης / Ιδιωτικότητα – Προστασία δεδομένων – Δεοντολογία / Kick-off των ντοκιμαντέρ.
(β) Σάββατο 14 και Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2023 (10:00 – 14:00)
Παραγωγή / Εργαλεία επεξεργασίας / Διαχείριση υλικού/ Επεξεργασία εικόνας και ήχου / Θεωρία και τεχνικές κινηματογραφικού montage / Στρατηγική κοινωνικού ντοκιμαντέρ / Επεξεργασία των ντοκιμαντέρ.
(γ) Σάββατο 28 και Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2023 (10:00 – 14:00)
Ανεξάρτητη προώθηση / Ολοκλήρωση των ντοκιμαντέρ.
Τα εργαστήρια συντονίζονται από τον Ανδρέα Αλμπάνη (κοινωνικός ερευνητής), Κώστα Λαμπρούλη (σεναριογράφος, κινηματογραφιστής, σκηνοθέτης) και Πηνελόπη Μπράχου (κινηματογραφίστρια).
Για αιτήσεις συμμετοχής στην ηλεκτρονική φόρμα το αργότερο μέχρι τις 2 Δεκεμβρίου: https://forms.gle/w88uMELEAFHAcSPv5 Για πληροφορίες στο info@smouth.com ή στο τηλέφωνο 2410531778 (από 9:00 έως 16:00 καθημερινά).

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος

Source link

Facebook