Μεταξύ των οποίων δημοσιογράφος και Γαλλίδα σε ημιλιπόθυμη κατάσταση

Η Ένωση Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Θεσσαλίας, Φθιώτιδας & Β. Σποράδων, εκφράζει δημόσια υα θερμά της συγχαρητήρια στο πλήρωμα του ΠΛΣ-169 (Σκοπέλου) για την διάσωση πολιτών από τις ακτές της Λέσβου μετά από εκδήλωση πυρκαγιάς.
Συγκεκριμένα πρωινές ώρες του Σάββατου 23/07/2022 εκδηλώθηκε πυρκαγιά στην περιοχή Βατερών Λέσβου. Υπό το συντονισμό του Κέντρου Επιχειρήσεων του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής και κατά την εφαρμογή του τοπικού σχεδίου έκτακτης ανάγκης, το ΠΛΣ-169 του Α΄Λ/Τ Σκοπέλου, συνέδραμε και απεγκλώβισε εννέα συνολικά άτομα (4 ημεδαπούς και 5 αλλοδαπούς) μεταφέροντας τους με ασφάλεια στον λιμένα Πλωμαρίου.

Ανάμεσα στους διασωθέντες ήταν και μια γυναίκα υπήκοος Γαλλίας σε ημιλιπόθυμη κατάσταση, όπου παρελήφθη από ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ, καθώς και ένας ημεδαπός δημοσιογράφος, ο οποίος ευρισκόμενος στην περιοχή μεταδίδοντας την επικαιρότητα, εγκλωβίστηκε από τις φλόγες, έχοντας ως μοναδική διέξοδο διαφυγής την θάλασσα.

Η διάσωση της ανθρώπινης ζωής αποτελεί αυτονόητο καθήκον και είναι το πρώτο μέλημα του προσωπικού του Λ.Σ. – ΕΛ. ΑΚΤ., γεγονός που αποδεικνύεται εμπράκτως από τον καθημερινό αγώνα των στελεχών από άκρη σε άκρη της Ελληνικής επικράτειας, τα οποία δρουν με επαγγελματισμό και αυτοθυσία στην εκτέλεση των καθηκόντων τους παρ’ όλες τις αντίξοες συνθήκες εργασίας, τονίζει η Ένωση Προσωπικού Λιμενικού Σώματος.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.

Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.






Source link

Από skopelostv