Ανάδοχος για την ανακατασκευή του Κέντρο Υγείας στο νησί

Ένα καινούργιο ασθενοφόρο θα παραλάβει η Σκόπελος στα τέλη του επόμενου μήνα, όπως ανακοίνωσε στο Ράδιο ΕΝΑ ο δήμαρχος Σταμάτης Περίσσης. Όπως είπε, το ασθενοφόρο, που είναι μάρκας Mercedes, έπρεπε να έχει παραληφθεί από τον Μάρτιο – Απρίλιο, αλλά λόγω των καθυστερήσεων παράδοσης οχημάτων, υπήρξε υπόσχεση ότι το ασθενοφόρο θα σταλεί στο νησί στο τέλος Αυγούστου.

Ο δήμαρχος ανέφερε ότι από το υπουργείο Υγείας έχει ανατεθεί η ανακατασκευή του Κέντρου Υγείας στην εταιρία Σαμαράς ΑΕ, στην οποία ο Δήμος έστειλε όλα τα απαραίτητα στοιχεία και αναμένεται να ξεκινήσουν οι εργασίες ώστε το Κ.Υ. επιτέλους να ανακατασκευαστεί μετά από πολλά χρόνια, ώστε το κτίριο να είναι κατάλληλο και αξιόπιστο, ώστε να εργάζονται με σωστές συνθήκες το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.
Σύμφωνα με τον κ. Περίσση, ατό που πρέπει να ακολουθήσει αυτά τα βήματα ώστε να υλοποιηθεί η μελέτη που έκανε δωρεά στον Δήμο το Ίδρυμα Μαρτίνου, είναι το ΕΚΑΒ η Βάση του οποίου είναι απαραίτητη στο νησί για την καλοκαιρινή περίοδο.

Απαραίτητη η Βάση ΕΚΑΒ
«Μπορεί η Σκιάθος να έχει αεροδρόμιο και δικαίως να έχει Τομέα ΕΚΑΒ, αλλά η Σκόπελος είναι νησί που έχει τρία χωριά οργανωμένα σε ετήσια βάση και τρεις οικισμούς (Στάφυλος, Αγνώντας και Πάνορμος) που δουλεύουν κυρίως εποχικά. Είναι ένα μεγάλο νησί για να μπορέσει να εξυπηρετηθεί με ένα ασθενοφόρο και δύο οδηγούς», τόνισε ο κ. Περίσσης.
Ο ίδιος πρόσθεσε ότι ο Δήμος θα επιμείνει και θα πιέσει για τη δημιουργία Βάσης του ΕΚΑΒ στη Σκόπελο αίτημα που κατέθεσε από τον περασμένο Μάρτιο ο διευθυντής του ΕΚΑΒ Θεσσαλίας κ. Κ. Σταμνάς στην Κεντρική Διοίκηση και ακόμη δεν έχει απαντηθεί.
«Μόνο αν γίνει αυτό θα μπορούσε να μιλάμε για σημαντική αναβάθμισης της υγείας, αν λάβουμε υπόψη ότι το Κ.Υ. στελεχώθηκε με έναν μόνιμο γιατρό γενικής ιατρικής, ωστόσο χρειάζεται περαιτέρω ενίσχυση», σημείωσε ο δήμαρχος.

Ο κ. Περίσσης τόνισε ότι στη συνάντηση των δημάρχων των νησιών με τον πρωθυπουργό, είχε δεσμευτεί ότι θα δοθεί ιδιαίτερο βάρος στα μικρά νησιά (στελέχωση υπηρεσιών, φορολόγηση – κίνητρα για τους μόνιμούς κατοίκους, για μετακινήσεις – καύσιμα, λειτουργία και στελέχωση των Δήμων, χρηματοδοτήσεις και ένταξη έργων). Όπως είπε, αν αυτό υλοποιηθεί, σημαίνει μια άλλη αντιμετώπιση για τα μικρά νησιά.

Αναφερόμενος τέλος στη τουριστική κίνηση, ο δήμαρχο Σκοπέλου, είπε ότι μετά από μεγάλη προσπάθεια προβολής και διαφήμισης για το νησί που έγινε τα δύο τελευταία χρόνια, φέτος είναι μια πολύ καλή χρονιά και είναι πιθανόν να είναι καλύτερη και από το 2019.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.

Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.



Source link

Από skopelostv