Ποιο νησί θα είναι η ιδανική επιλογή για τις διακοπές σας, φέτος το καλοκαίρι

Εάν ανήκετε σε εκείνους που έχουν κουραστεί από τα ξερονήσια των Κυκλάδων, τότε ίσως κάποια από τα καταπράσινα νησιά των Σποράδων να είναι ο ιδανικός προορισμός για τις φετινές σας  διακοπές.

Αν και σε γενικές γραμμές, τα νησιά του βορεινότερου αυτού αιγαιοπελαγίτικου συμπλέγματος προσφέρονται για πιο ήσυχες (και μάλλον οικονομικότερες) διακοπές, στην πραγματικότητα υπάρχουν επιλογές που μπορούν να καλύψουν όλα τα γούστα.

Παρακάτω θα βρείτε μερικές προτάσεις, που ίσως σας βοηθήσουν να προσανατολιστείτε προς το νησί που θα σας ταιριάζει περισσότερο, ανάλογα με τη σύσταση της… παρέας!

Φυσικά, δεν είναι σε καμία περίπτωση απαραίτητο να ακολουθήσετε τις προτάσεις αυτές, καθώς στο κάθε νησί από τα τέσσερα παρακάτω θα ζήσετε μαγικές στιγμές, ανεξαρτήτως των ατόμων που θα σας συνοδέψουν.

Παρέες – Σκιάθος

Εάν αναζητάτε ένα κοσμοπολίτικο νησί, με αρκετές επιλογές στη διασκέδαση και στο ξενύχτι, που όμως δεν χάνει τίποτα από το αυθεντικό του άρωμα, τότε η Σκιάθος αποτελεί πρώτης τάξεως επιλογή.

Πρόκειται για ένα νησί που θα σας δώσει την ευκαιρία να χορέψετε ξέφρενα στα beach bar των πλαζ (βλ. Μπανάνα), να δοκιμάσετε τις δυνάμεις σας στα θαλάσσια σπορ (Κουκουναριές), αλλά και να βουτήξετε στα καταπράσινα νερά των ανοργάνωτων διαμαντιών, όπως είναι η Μικρή και η Μεγάλη Ασέληνος.

Το βράδυ, η γραφική χώρα της Σκιάθου μεταμορφώνεται σε έναν νυχτερινό «παράδεισο», με τους επισκέπτες να παρτάρουν μέχρι το πρωί, σε ένα από τα δημοφιλή κέντρα ανατολικά του λιμανιού.

Η Σκιάθος από ψηλά:

Οι διάσημες Κουκουναριές:

Οικογένειες – Αλόννησος

Με τα όμορφα ταβερνάκια και τα χαλαρά καφέ της, η Αλόννησος είναι ό,τι πρέπει για τις οικογένειες, αφού προσφέρει λίγο απ’ όλα!

Είτε είστε λάτρεις της πεζοπορίας, είτε προτιμάτε την κατάδυση, οι επιλογές στην Αλόννησο είναι αμέτρητες, ενώ αξίζει να σημειώσουμε πως πρόκειται για τη μοναδική τοποθεσία στην Ελλάδα, όπου θα βρείτε  υποβρύχιο μουσείο (το οποίο μάλιστα έχει χαρακτηριστεί και ως ο «Παρθενώνας των Ναυαγίων»).

Πρόκειται μάλλον για το ομορφότερο νησί των Σποράδων, καθώς και για ένα από τα μοναδικά καταφύγια της σπάνιας φώκιας, διαθέτοντας ένα εξαιρετικά πλούσιο υδροβιότοπο που θα λατρέψουν τα παιδιά!

Η πολύχρωμη χώρα της Αλοννήσου:

Μια από τις πανέμορφες παραλίες της Αλοννήσου:

Ζευγάρια – Σκύρος

Η Σκύρος έχει κάτι από Σποράδες αλλά και Κυκλάδες, καθώς βρίσκεται ανάμεσα από τα δύο αυτά συμπλέγματα.

Έτσι, το νότιο τμήμα της έχει ελάχιστη βλάστηση και καταγάλανες αμμώδεις παραλίες, ενώ το Βόρειο είναι καλυμμένο από ένα καταπράσινο πευκόδασος και βρέχεται από τιρκουάζ νερά. Αν και διαθέτει μεγάλη ποικιλία, πρόκειται για ένα αρκετά μικρό νησάκι, που μπορείτε να γυρίσετε εύκολα σε λίγες ημέρες.

Μπορείτε να δείτε τα λιλιπούτεια σκυριανά αλογάκια να καλπάζουν ελεύθερα στο οροπέδιο Άρι, ενώ πρέπει να σημειωθεί ότι η θέα από την πανοραμικά χτισμένη Χώρα του νησιού είναι ανεπανάληπτη.

Η πανοραμικά χτισμένη Σκύρος:

Η καταγάλανη ακτογραμμή της Σκύρου:

Προορισμός Πασπαρτού – Σκόπελος

Διάσημη τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό -λόγω του εμβληματικού χολιγουντιανού μιούζικαλ «Mamma Mia», η Σκόπελος παραμένει ικανή να σας κόψει την ανάσα με την ομορφιά της, αλλά και να σας εκπλήξει με τις αμέτρητες επιλογές της σε διασκέδαση.

Η παραδοσιακή ομορφιά συναντά τον κοσμοπολίτικο χαρακτήρα στην Χώρα του νησιού, γεγονός που καθιστά το εν λόγω νησί σε προορισμό-πασπαρτού, που θα ικανοποιήσει κάθε είδους επισκέπτη.

Οι παραλίες είναι αμέτρητες και συχνά κατάφυτες, με τα δέντρα να αγγίζουν σχεδόν τα κρυστάλλινα νερά, ενώ υπάρχουν πολλές εξωτικές πλαζ, αλλά και ανοργάνωτες παραλίες, με λιγότερο κόσμο (βλ: Χόβολο, Αγγελέτου, Πεθαμένης).

Το γραφικό λιμάνι της Σκοπέλου:

Οι μαγευτικές ακρογιαλιές στη Σκόπελο:

 

Πηγή: https://www.ieidiseis.gr/

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.

Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.





Source link

Από skopelostv