29 Ιανουαρίου 2023

Skopelos tv SkopelosNews

SkopelosTV SkopelosNews

Αίσιο τέλος στην περιπέτεια νεαρού ορειβάτη στον ΠαρνασσόΠρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 29 Νοεμβρίου 2022, 23:58

Αίσιο τέλος στην περιπέτεια νεαρού ορειβάτη στον Παρνασσό

Αίσιο τέλος στην περιπέτεια του 20χρονου ορειβάτη από την Αθήνα που χάθηκε στις πλαγιές του Παρνασσού.

Εντοπίστηκε λίγο μετά τις 10:30’ το βράδυ από την Ομάδα της 7ης ΕΜΑΚ και των Πυροσβεστών της Π.Υ. Λιβαδειάς με επικεφαλής τον Αντιπύραρχο Κωνσταντίνο Πούλο, και την καθοδήγηση έμπειρου ορειβάτη από τη Λιβαδειά. Ο νεαρός, αν και είχε ξεκινήσει από τον Σταθμό της Τιθορέας, όπου είχε φτάσει με τρένο από την Αθήνα, κατάφερε κατά τη διάρκεια της ημέρας να ανεβεί στον Παρνασσό και να κινηθεί ανατολικά προς τη Μονή της Αγίας Ιερουσαλήμ αλλά χάθηκε στην πορεία και ειδοποίησε μέσω «112» την Πυροσβεστική όταν ξεκίνησε να σουρουπώνει.

Καλά στην υγεία του, αν και ξεπαγιασμένος, καθώς στο σημείο ο υδράργυρος ήταν γύρω και κάτω από το μηδέν, με βροχή και ομίχλη, πήρε μαζί με την ομάδα των πυροσβεστών την επιστροφή προς ασφαλές σημείο και συγκεκριμένα για το Μοναστήρι όπου μεταξύ άλλων βρέθηκαν και οι γονείς του και σταθμός του ΕΚΑΒ.

Στην επιχείρηση εντοπισμού και διάσωσης πήραν μέρος εκτός από τους πυροσβέστες της Βοιωτίας και της Φθιώτιδας με επικεφαλής τον Περιφερειακό Διοικητή Στερεάς Ελλάδας Αρχιπύραρχο Κωνσταντίνο Θεοφιλόπουλο και αστυνομικοί από τις δύο Διευθύνσεις (Βοιωτίας και Φθιώτιδας).

Πηγή: lamiareport.gr


Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 30 Νοεμβρίου 2022, 00:00Source link

Facebook