6 Φεβρουαρίου 2023

Skopelos tv SkopelosNews

SkopelosTV SkopelosNews

Καταγγελία της ΛΑΣΥ Θεσσαλίας για το νομοσχέδιο για την υγεία


Τρεις παρατάξεις του περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας καταγγέλλουν με επιστολή τους τα μέλη της Λαϊκής Συσπείρωσης Θεσσαλίας, σχετικά με την άρνηση τους να στηρίξουν πρόταση ψηφίσματος της ΛΑΣΥ για την απόσυρση του νομοσχεδίου για την δευτεροβάθμια περίθαλψη.

Μεταξύ άλλων, στην επιστολή αναφέρονται τα εξής:

«Στη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου Θεσσαλίας (29/11/22), η Νεοδημοκρατική περιφερειακή αρχή, από κοινού με την παράταξη του ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ και την ναζιστική «Ελληνική Αυγή», αρνήθηκαν να στηρίξουν την πρόταση ψηφίσματος της Λαικής Συσπείρωσης, με το οποίο ζητιόταν η απόσυρση του απαράδεκτου νομοσχεδίου της κυβέρνησης για την δευτεροβάθμια περίθαλψη, το οποίο αν ψηφιστεί θα κλείσει ουσιαστικά την πόρτα του δημόσιου νοσοκομείου σε μία μεγάλη μερίδα του λαού και θα θεσμοθετήσει και επίσημα την υγεία που θα είναι προσβάσιμη ανάλογα με την τσέπη του κάθε ασθενή.

Η δικαιολογία της ήταν ότι το αντιλαϊκό νομοσχέδιο, που σημειωτέον έχει απορριφτεί απ’ όλα τα σωματεία των γιατρών και εργαζομένων στην δημόσια υγεία,  έχει και θετικά στοιχεία, γι’ αυτό δεν μπορεί να ζητάμε την απόσυρση του ν/σ στο σύνολό του, αλλά μόνο του άρθρου 10, ούτε να ζητάμε κατάργηση της επιχειρηματικής δράσης στην υγεία. Μάλιστα κατέληξαν να συστήσουν μια επιτροπή αυτές οι 3 παρατάξεις (Ν.Δ, ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ, ναζιστική Ελληνική Αυγή) που θα βγάλει ένα τέτοιο ψήφισμα για τα μάτια του κόσμου.

Ετσι προσπαθούν να κρύψουν την συμφωνία τους με την ουσία της αντιλαικής πολιτικής της σημερινής και των προηγούμενων κυβερνήσεων και στον τομέα της υγείας, την στιγμή που η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη του λαού μας συνεχώς χειροτερεύει. Την στιγμή που τα δημόσια Νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας «γονατίζουν» από το βάρος των μεγάλων ελλείψεων σε προσωπικό, υποδομές και εξοπλισμό.

Όταν η αναμονή για ένα χειρουργείο, ένα απλό ραντεβού σε ιατρείο ή μία απλή διαγνωστική, απεικονιστική εξέταση φτάνει ολόκληρους μήνες ή και χρόνια, αναγκάζοντας άλλους ασθενείς να στρέφονται στον επιχειρηματικό τομέα, πληρώνοντας ακριβά για την υγεία τους και άλλοι να μην περιμένουν στην αναμονή διακινδυνεύοντας την υγεία τους.

Το ίδιο άλλωστε έκανε η περιφερειακή αρχή Θεσσαλίας και με τη στήριξη της αντιλαϊκής διαχείρισης της πανδημίας, που εφάρμοζε και η κυβέρνηση, μη διεκδικώντας ενίσχυση των δημόσιων νοσοκομείων και των Κ.Υ, με μόνιμες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, αλλά βάζοντας πλάτη με την πρόσληψη υγειονομικών ορισμένου χρόνου μέσω του ΕΣΠΑ, με τη μη διεκδίκηση γενναίας αύξησης της κρατικής χρηματοδότησης και την επίταξη των μεγάλων ιδιωτικών μονάδων με το προσωπικό τους χωρίς όρους…

…Το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για την δευτεροβάθμια περίθαλψη, έρχεται ουσιαστικά να κλείσει την πόρτα του δημόσιο νοσοκομείου σε μία μεγάλη μερίδα του λαού και να θεσμοθετήσει και επίσημα την υγεία που θα είναι προσβάσιμη ανάλογα με την τσέπη του κάθε ασθενή…”

 

 

 Source link

Facebook