31 Ιανουαρίου 2023

Skopelos tv SkopelosNews

SkopelosTV SkopelosNews

Ενημερωτική εκδήλωση της Ελληνικής Εταιρίας για τη Σκλήρυνση κατά Πλάκας  


 Ο Πρόεδρος και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Εταιρίας για τη Σκλήρυνση κατά Πλάκας, στο πλαίσιο του εορτασμού των 30 χρόνων της Εταιρίας,  πραγματοποιούν ενημερωτική εκδήλωση με θέμα: «Oλιστική προσέγγιση του ασθενούς με Πολλαπλή Σκλήρυνση», το Σάββατο 3 Δεκεμβρίου  στις 6 το απόγευμα, στο Χατζηγιάννειο Πνευματικό κέντρο Λάρισας, υπό την  αιγίδα της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού & Επιστημών του Δήμου Λαρισαίων.

Μετά το τέλος της εκδήλωσης, θα ακολουθήσουν τα εγκαίνια της εικαστικής έκθεσης των Κώστα Πλακωτάρη και Κώστα Κοντογιάννη. Με τίτλο “Συνομιλίες”  που εντάσσεται στις δράσεις ευαισθητοποίησης του κοινού για την Πολλαπλή Σκλήρυνση.

Με την ευγενική υποστήριξη της Δίαυλος, η οποία προτίθεται κατόπιν συνεννόησης στο τηλ. 6945715706 για τη δωρεάν μεταφορά των ατόμων με Πολλαπλή Σκλήρυνση.

Η Ελληνική Εταιρία για τη Σκλήρυνση κατά Πλάκας (ΕΕΣΚΠ) είναι ένα μη κερδοσκοπικό, μη κυβερνητικό σωματείο, με έδρα τη Θεσσαλονίκη, που αριθμεί περίπου  7000 μέλη πανελλαδικά.

Δραστηριοποιείται στην Ελλάδα εδώ και  30  χρόνια με στόχο την υποστήριξη των ανθρώπων με Σκλήρυνση Κατά Πλάκας, ώστε να πετύχουν την αυτονομία, το συντομότερο δυνατόν και με τον λιγότερο κόπο, τη βελτίωση της καθημερινότητάς τους με σκοπό τη συμμετοχή τους στο καθημερινό παραγωγικό γίγνεσθαι, την επανένταξή τους μέσω της επαγγελματικής ενασχόλησης στο κοινωνικό σύνολο, την ευαισθητοποίηση της κοινωνίας πάνω στα προβλήματα που δημιουργεί η νόσος, τη συμβολή τόσο στη σωστή χρήση της υπάρχουσας θεραπείας, όσο και στην έρευνα για την εύρεση οριστικής θεραπείας. την  έγκυρη ενημέρωση όλων των ενδιαφερομένων (ασθενών, θεραπευτών, συγγενών κ.α.) σε θέματα γύρω από τη νόσο.

Έχει Γραφεία στην Θεσσαλονίκη, την Αθήνα, τα Τρίκαλα, την Τρίπολη,   το Ηράκλειο Κρήτης και την Κέρκυρα που λειτουργούν κυρίως από εθελοντές-πάσχοντες.

Συνεργάζεται με γιατρούς κρατικών νοσοκομείων (νευρολόγους, ορθοπεδικούς, οφθαλμίατρους, ουρολόγους, ψυχιάτρους, φυσιάτρους), καθώς και με ψυχολόγους, φυσιοθεραπευτές, γυμναστές, κοινωνικούς λειτουργούς και νοσηλευτές.

Διανέμει ενημερωτικά φυλλάδια σχετικά με την πάθηση και εκδίδει τριμηνιαία εφημερίδα που αποστέλλεται σε όλα τα μέλη, στους 800 νευρολόγους της Ελλάδας και σε Έλληνες της διασποράς.

Διοργανώνει συναντήσεις για γνωριμία και ανταλλαγή απόψεων μεταξύ των μελών, εκδρομές, καθώς και ψυχαγωγικές εκδηλώσεις.

Έχει εθελοντικές ομάδες αυτοβοήθειας για κατ’ οίκον επισκέψεις σε όσους έχουν ανάγκη.

Παρέχει τηλεφωνική πληροφόρηση και ψυχολογική υποστήριξη και διατηρεί τηλεφωνικό δίκτυο επικοινωνίας και ενημέρωσης με τα μέλη για τα δικαιώματά τους.

Τα μέλη επίσης συμμετέχουν σε ομάδες διαφόρων δραστηριοτήτων (φυσικοθεραπείας, γυμναστικής σε πισίνα, αερόβιας γυμναστικής, pilates,  ψυχολογικής υποστήριξης, εργαστήρι εικαστικών) που προσφέρονται από ειδικούς σε εθελοντική βάση.

Είναι  τακτικό μέλος της Ευρωπαϊκής Πλατφόρμας για τη Σκλήρυνση Κατά Πλάκας και της Διεθνούς Ομοσπονδίας για τη Σκλήρυνση Κατά Πλάκας. Η ΕΕΣΚΠ εκπροσωπείται στα Διοικητικά Συμβούλια και των δυο Διεθνών Οργανισμών που αποτελούνται από άτομα διεθνούς κύρους.

Για  περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε:

Ελληνική Εταιρία για τη Σκλήρυνση κατά Πλάκας

Εύα Ιωαννίδου, τηλ.επικοινωνίας : 6977567969

Επισκεφτείτε την ιστοσελίδα  και ακολουθήστε την Ελληνική Εταιρία για τη Σκλήρυνση κατά Πλάκας στα social media για να ενημερωθείτε σχετικά με τις επερχόμενες εκδηλώσεις:

Website: www.gmss.gr

Facebook page: https://www.facebook.com/greekmssociety/

Facebook group:  https://www.facebook.com/groups/gmssgr/

Instagram: gmss.gr

YouTube: Greek Multiple Sclerosis Society

 

 

 Source link

Facebook