6 Φεβρουαρίου 2023

Skopelos tv SkopelosNews

SkopelosTV SkopelosNews

Χρ. Τριαντόπουλος: Κονδύλι 2 εκατ. ευρώ για αποκατάσταση ζημιών από φυσικές καταστροφές στον Δήμο Ζαγοράς-Μουρεσίου


Το γραφείο του υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ, Χρήστου Τριαντόπουλου επισκέφθηκαν πρόσφατα, ο Δήμαρχος Ζαγοράς-Μουρεσίου, Παναγιώτης Κουτσάφτης, και ο Αντιδήμαρχος,  Απόστολος Κοντογιώργος.

Κατά τη συνεργασία που είχαν, εστίασαν στα έργα που έχουν δρομολογηθεί, αλλά και σε νέα που επίκεινται. Ειδικότερα, αντικείμενο της συνάντησης ήταν η πρόοδος των έργων για την αποκατάσταση των ζημιών σε υποδομές και δίκτυα, που προκλήθηκαν από ακραία καιρικά φαινόμενα, αλλά και οι πρόσθετες ανάγκες αποκατάστασης που έχουν προκύψει.

Ήδη από τα μέσα του 2019 μέχρι και σήμερα, σε ένα στενό πλαίσιο συνεργασίας με το Υπουργείο Εσωτερικών, έχουν διατεθεί περίπου 2 εκατ. ευρώ έκτακτης χρηματοδότησης προς τον Δήμο Ζαγοράς-Μουρεσίου για αποκαταστάσεις και βελτιώσεις υποδομών και δικτύων που έχουν πληγεί από φυσικές καταστροφές. Όσον αφορά το 2022, σε ένα πλαίσιο συνεργασίας μεταξύ του Υφυπουργού στον Πρωθυπουργό, του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών, Στέλιου Πέτσα, του Γενικού Γραμματέα Εσωτερικών και Οργάνωσης, Μιχάλη Σταυριανουδάκη, του Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ,  Δημήτρη Σκάλκου, και της Δημοτικής Αρχής, έχουν διατεθεί συνολικά 670.000 ευρώ στον Δήμο Ζαγοράς-Μουρεσίου για αποκαταστάσεις ζημιών από φυσικές καταστροφές.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο Υφυπουργός κ. Χρήστος Τριαντόπουλος σχολίασε σχετικά: «Η στενή συνεργασία που έχει αναπτυχθεί την τελευταία τριετία με τη Δημοτική Αρχή του Δήμου Ζαγοράς-Μουρεσίου, τόσο στο πεδίο των αποκαταστάσεων μετά από ακραία καιρικά φαινόμενα, όσο και σε πολλά άλλα πεδία ενδιαφέροντος, συνεχίζεται με εντατικό ρυθμό και εποικοδομητικό τρόπο, προς όφελος της τοπικής κοινωνίας. Πρόσφατα είχαμε ακόμα μία σχετική συνάντηση με τον Δήμαρχο Ζαγοράς-Μουρεσίου Π. Κουτσάφτη, αλλά και τον Αντιδήμαρχο Απ. Κοντογιώργο, για την πρόοδο των έργων αποκατάστασης σε υποδομές και δίκτυα μετά από ακραία καιρικά φαινόμενα και φυσικές καταστροφές, αλλά και για τις ανάγκες δημιουργήθηκαν την προηγούμενη περίοδο. Ανάγκες αποκατάστασης, στις οποίες το κράτος θα ανταποκριθεί – όπως έχει κάνει, εξάλλου, μέχρι τώρα στην περιοχή.

Άλλωστε, ήδη για την τρέχουσα χρονιά, το Υπουργείο Εσωτερικών έχει εγκρίνει τη χρηματοδότηση 670.000 ευρώ προς τον Δήμο Ζαγοράς-Μουρεσίου για αποκαταστάσεις ζημιών από φυσικές καταστροφές, σε ένα πλαίσιο στενής συνεργασίας με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών, κ. Στέλιο Πέτσα, τον Γενικό Γραμματέα Εσωτερικών και Οργάνωσης, κ. Μιχάλη Σταυριανουδάκη και τον Γενικό Γραμματέα Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ, κ. Δημήτρη Σκάλκο. Το αποτέλεσμα είναι τα τελευταία τρία και πλέον χρόνια, η έκτακτη χρηματοδότηση προς το Δήμο Ζαγοράς-Μουρεσίου για την αντιμετώπιση των ζημιών σε δίκτυα και υποδομές μετά από ακραία καιρικά φαινόμενα και φυσικές καταστροφές να έχει φθάσει τα 2 εκατ. ευρώ. Σε αυτό το κλίμα συνεννόησης, συνεχίζουμε, ώστε να αντιμετωπίσουμε τις επιπτώσεις των φυσικών καταστροφών, οι οποίες έχουν μεγεθυνθεί εξαιτίας της κλιματικής κρίσης».Source link

Facebook