Τη Σκόπελο επισκέφθηκε ανήμερα των Θεοφανείων, μετά από πρόσκληση του Δήμου, ο Βουλευτής Ν. Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας κ. Αθανάσιος Λιούπης και συμμετείχε στις θρησκευτικές εκδηλώσεις, που συγκέντρωσαν πλήθος κατοίκων.
Στο πλαίσιο της παραμονής του στο νησί, επισκέφθηκε το Κέντρο Υγείας Σκοπέλου όπου συνομίλησε με το ιατρικό, νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό. Οι εργαζόμενοι του μετέφεραν ότι το Κ.Υ. είναι αρκετά στελεχωμένο από ανθρώπινο δυναμικό, χρειάζεται ωστόσο η προκήρυξη μίας ακόμη μόνιμης θέσης γενικού ιατρού, με τον Βουλευτή να δεσμεύεται πως θα κάνει γνωστό το αίτημα τόσο στην Υ.ΠΕ όσο και στο Υπουργείο Υγείας, προκειμένου σύντομα να βγει η σχετική προκήρυξη. Ο κ. Λιούπης ενημέρωσε σε ότι αφορά την ανακατασκευή του Κέντρου Υγείας ότι έχει ενταχθεί σε πρόγραμμα χρηματοδοτούμενο από το Ταμείο Ανάκαμψης όπως είχε ανακοινώσει ο Υπουργός Υγείας κ. Θάνος Πλεύρης σε συνάντηση που είχαν με τον Βουλευτή και τον Δήμαρχο Σκοπέλου στο Υπουργείο Υγείας.
Παράλληλα, ο κ. Λιούπης επισκέφθηκε το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο του νησιού, όπου συνεχάρη τους πυροσβέστες και τους αξιωματικούς για την πολύ καλή αντιπυρική πρόληψη και δράση που έχουν οργανώσει. Ένας ακόμη σταθμός της επίσκεψής του ήταν και το Λιμεναρχείο, όπου συναντήθηκε με τον Λιμενάρχη αλλά και τους λιμενικούς υπαλλήλους. Εκεί τον ενημέρωσαν πως το πλωτό ασθενοφόρο είναι έτοιμο για δράση, καθώς η βλάβη που είχε τις προηγούμενες ημέρες, αποκαταστάθηκε. Στο Αστυνομικό Τμήμα συναντήθηκε με τον Διοικητή αλλά και τους αστυνομικούς υπαλλήλους. Μετά από συζήτηση του μεταβιβάστηκε πως το ΑΤ Σκοπέλου χρειάζεται ενίσχυση σε προσωπικό, καθώς υπάρχουν λίγοι μόνιμοι αστυνομικοί και υπάρχει μεγάλος φόρτος διοικητικής εργασίας. Ο κ. Λιούπης τόνισε πως θα μεταφέρει το αίτημα για ενίσχυση του Α.Τ. στους αρμόδιους φορείς.
Στο μεταξύ, ο Βουλευτής παρευρέθηκε στην κοπή πίτας στο Δημαρχείο Σκοπέλου, όπου ο Δήμαρχος κ. Σταμάτης Περίσσης έκανε έναν απολογισμό των δράσεων της δημοτικής αρχής. Έργα πάνω από 40 εκ. έγιναν, είναι σε εξέλιξη ή έχουν εξασφαλισμένη χρηματοδότηση, με τον κ. Λιούπη να επισημαίνει πως ποτέ άλλοτε οι Δήμοι της χώρας δεν είχαν στη διάθεσή τόσα χρηματοδοτικά εργαλεία και πόρους. Συνεχάρη τον Δήμαρχο για την πολύ καλή και συγκροτημένη δουλειά των υπηρεσιών του Δήμου και την καλή συνεργασία τους με την Περιφέρεια και τα Υπουργεία.
Τέλος, ο κ. Λιούπης επισκέφθηκε ανήμερα του Αγίου Ιωάννη τη Γλώσσα Σκοπέλου, συμμετέχοντας στη Θεία Λειτουργία αλλά και στην υπαίθρια κοπή πίτας της Τοπικής Κοινότητας.
“Η Κυβέρνηση για πρώτη φορά στήριξε με πολλά χρηματοδοτικά εργαλεία την ελληνική περιφέρεια και τους Δήμους. Η Σκόπελος αποτελεί παράδειγμα πώς η οργάνωση, η ετοιμότητα στον Δήμο και η ιεράρχηση των έργων μπορούν να αποφέρουν αποτελέσματα. Την ίδια στιγμή ζεστοί άνθρωποι, εργατικοί, με όραμα και αγάπη για τον τόπο τους κάνουν το πανέμορφο νησί τους φιλόξενο και ανοιχτό σε ολόκληρο τον κόσμο”, τόνισε μεταξύ άλλων ο Βουλευτής στην επίσκεψή του στο νησί και ευχήθηκε σε όλες τις Σκοπελίτισσες και τους Σκοπελίτες καλή χρονιά με υγεία, δύναμη και αισιοδοξία.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.

Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.



Source link

Από skopelostv