31 Ιανουαρίου 2023

Skopelos tv SkopelosNews

SkopelosTV SkopelosNews

Στο παρεκκλήσι της Μητρόπολης η σορός του τέως βασιλιά ΚωνσταντίνουΠρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 16 Ιανουαρίου 2023, 05:51

Στο παρεκκλήσι της Μητρόπολης η σορός του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου

Φωτογραφίες- Βίντεο: Γιώργος Δαγαλάκης

Στο Παρεκκλήσι της Μητρόπολης Αθηνών βρίσκεται από τις 05:30 η σορός του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, όπου από τις 06:00 ξεκίνησε το λαϊκό προσκύνημα.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό που έχει ανακοινωθεί, η σορός του τέως βασιλιά ξεκίνησε από το Α’ Νεκροταφείο λίγο μετά τις 05:00 και έφθασε στο παρεκκλήσι του Αγίου Ελευθερίου δίπλα στον Μητροπολιτικό Ναό, όπου η πρόσβαση είναι ελεύθερη έως τις 10.30 για όποιον επιθυμεί να αποτίσει φόρο τιμής.

Εν συνεχεία, στις 12 το μεσημέρι θα τελεστεί η Εξόδιος Ακολουθία στη Μητρόπολη Αθηνών, προεξάρχοντος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμου, ενώ θα συμμετάσχουν και οι συνοδικοί αρχιερείς-μέλη της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου. Κατόπιν επιθυμίας της οικογένειας, πρόσβαση στον Μητροπολιτικό Ναό θα έχουν αυστηρά οι προσκεκλημένοι της. Στην κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου η κυβέρνηση θα εκπροσωπηθεί από τον αντιπρόεδρό της, Παναγιώτη Πικραμμένο, και την υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λίνα Μενδώνη.

 

Από τις 11 το πρωί, όταν και θα ολοκληρωθεί το λαϊκό προσκύνημα, θα μπορούν να προσεγγίσουν τον ναό μόνο οι επίσημοι προσκεκλημένοι.

Το παρών θα δώσουν μέλη βασιλικών οικογενειών από 11 κράτη και περίπου 60 Έλληνες πολιτικοί, επιχειρηματίες και φίλοι του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου.

 

 

 

Δρακόντεια θα είναι τα μέτρα ασφαλείας που έχουν ληφθεί από την ΕΛ.ΑΣ. προκειμένου να αποφευχθεί ακόμη και η πιθανότητα να συμβεί το παραμικρό, τις ώρες που θα διαρκέσει η τελετή της κηδείας στη Μητρόπολη Αθηνών, αλλά και της ταφής του τέως Βασιλιά Κωνσταντίνου στο Τατόι, από το πρωί ως το απόγευμα.

 


Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 16 Ιανουαρίου 2023, 06:20Source link

Facebook