6 Φεβρουαρίου 2023

Skopelos tv SkopelosNews

SkopelosTV SkopelosNews

Επίθεση σε Θεοδωρικάκο από την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αιγαίου
Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 21 Ιανουαρίου 2023, 03:53

Επίθεση στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκο, με αφορμή δήλωσή του ότι στην Αθήνα υπηρετεί μόλις το 30% της αστυνομικής δύναμης με την εγκληματικότητά της να αγγίζει το 70% της χώρας, εξαπολύει η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αιγαίου.

Κατηγορεί τον υπουργό για παρουσίαση λανθασμένων στοιχείων, σημειώνοντας ότι το 64% της αστυνομικής δύναμης υπηρετεί σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και μόλις το 36% στην επαρχία.

Τονίζει ότι το 2021 τις Αστυνομικές Υπηρεσίες απασχόλησαν 223.639 αδικήματα (κακουργηματικού και πλημμεληματικού χαρακτήρα) εκ των οποίων τα 103.937 (46%) στην Αττική.

«Δεν μπορεί εμείς από την άκρη της Ελλάδας να έχουμε τα ανωτέρω στοιχεία και ο υπουργός να τα αγνοεί» αναφέρει χαρακτηριστικά, τονίζοντας ότι η κοροϊδία έχει όρια.

Διαμηνύει δε προς κάθε κατεύθυνση ότι οι Αστυνομικοί και οι οικογένειες τους ψηφίζουν και στην επαρχία.

Αναλυτικά η ανακοίνωση

“Με μεγάλη μας έκπληξη ακούσαμε σήμερα τον υπουργό μας κ. Θεοδωρικάκο Παναγιώτη (Τάκη) στην πρωινή εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΙ “ΣΗΜΕΡΑ”, προκλητικά, να επαναλαμβάνει για άλλη μια φορά ότι στην Αθήνα, υπηρετούν το 30% των Αστυνομικών ενώ η εγκληματικότητα της αγγίζει το 70% της χώρας.

Επειδή και η κοροϊδία έχει τα όρια της, όπως και οι αντοχές μας, ενημερώνουμε τον κύριο υπουργό, ότι εμείς όπως στατιστικά γνωρίζουμε από τους 56.000 Αστυνομικούς (όπως δήλωσε ο ίδιος), περίπου το 36% υπηρετούν στην υπόλοιπη χώρα, εκτός από Αθήνα και Θεσσαλονίκη, ενώ σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που αναρτούνται στην ιστοσελίδα του Υπουργείου , κατά το έτος 2021 τις Αστυνομικές Υπηρεσίες απασχόλησαν, 223.639 αδικήματα (κακουργηματικού και πλημμεληματικού χαρακτήρα) από τα οποία 103.937 (46%) στην Αττική.

Όπως καταλαβαίνει και ο πλέον αδαής, δεν μπορεί εμείς από την άκρη της Ελλάδας να έχουμε τα ανωτέρω στοιχεία και ο υπουργός μας να τα αγνοεί.

Όλα τα παραπάνω, δημιουργούν εύλογα ερωτηματικά για τον σκοπό που παρουσιάζονται λανθασμένα στοιχεία και φυσικά δεν θέλουμε να πιστέψουμε ότι συνδέονται με τις επερχόμενες εκλογές γιατί σε αυτήν την περίπτωση διαμηνύουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι οι Αστυνομικοί και οι οικογένειες τους ψηφίζουν και στην επαρχία.

Ας ενημερωθεί λοιπόν, από τους αρμόδιους επιτελείς του, ο κύριος Υπουργός , που υπηρετούν οι υπόλοιποί 35.000 αστυνομικοί, ώστε να μας γνωρίσει και εμάς εδώ στις εσχατιές της χώρας ή να αναθεωρήσει τις δηλώσεις του.

Τέλος καλούμε τους τοπικούς βουλευτές που εκπροσωπούν τις περιοχές μας στο κοινοβούλιο, να πάρουν θέση και να εξηγήσουν στο Κύριο Υπουργό ότι και εδώ είναι σύνορα με μεταναστευτικές ροές , μεγάλη τουριστική επισκεψιμότητα και άλλα σοβαρά θέματα, που πρέπει να ασχοληθεί παράλληλα όπως με την Αττική και τον Έβρο και όχι να μας θυμούνται μόνο το καλοκαίρι για εισπρακτικούς λόγους ή για διακοπές”.Source link

Facebook