31 Ιανουαρίου 2023

Skopelos tv SkopelosNews

SkopelosTV SkopelosNews

Συνεχίζεται σήμερα η δίκη ΠαπαγγελόπουλουΠρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 23 Ιανουαρίου 2023, 09:04

Συνεχίζεται σήμερα η δίκη Παπαγγελόπουλου - Τουλουπάκη στο Ειδικό Δικαστήριο

Με τις απολογίες Παπαγγελόπουλου – Τουλουπάκη συνεχίζεται σήμερα Δευτέρα (23/1) η δίκη στο Ειδικό Δικαστήριο, όπου ξεκίνησε τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Πρώτη απολογείται η πρώην Εισαγγελέας Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη κατηγορούμενη για κατάχρηση εξουσίας, καθώς φέρεται ότι δεν απέστειλε εγκαίρως στη Βουλή αναφορά, που είχαν καταθέσει τρεις βουλευτές του ΠΑΣΟΚ σε βάρος του τότε υπουργού (επί ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ) Παναγιώτη Κουρουμπλή, για μη τιμολόγηση φαρμάκων. 

Στη συνέχεια θα απολογηθεί ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ  Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, ο οποίος κατηγορείται για παράβαση καθήκοντος και ηθική αυτουργία σε κατάχρηση εξουσίας.

Τα αδικήματα για τα οποία δικάζονται στο Ειδικό Δικαστήριο ο κ. Παπαγγελόπουλος και η κ. Τουλουπάκη δεν αφορούν την ουσία της υπόθεσης Novartis, καθώς έχουν απαλλαγεί και οι δύο με αμετάκλητο βούλευμα του Αρείου Πάγου.

Ο πρώην υπουργός κατηγορείται για παρεμβάσεις στο έργο της Δικαιοσύνης με βάση καταγγελίες που έκαναν σε βάρος του η πρώην επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς Ελένη Ράικου, την οποία διαδέχθηκε κ.  Τουλουπάκη, η ε.τ Εισαγγελέας Εφετών η Γεωργία Τσατάνη, που χειρίστηκε την έρευνα για τον Ανδρέα Βγενόπουλο, καθώς και ο εισαγγελέας Παναγιώτης Αθανασίου.


Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 23 Ιανουαρίου 2023, 09:04Source link

Facebook