6 Φεβρουαρίου 2023

Skopelos tv SkopelosNews

SkopelosTV SkopelosNews

Εκτεταμένες καταστροφές από τα ακραία καιρικά φαινόμενα στον δήμο Ανδρίτσαινας – ΚρεστένωνΠρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 24 Ιανουαρίου 2023, 14:22

Ηλεία: Εκτεταμένες καταστροφές από τα ακραία καιρικά φαινόμενα στον δήμο Ανδρίτσαινας – Κρεστένων

Έντονα είναι τα προβλήματα που άφησαν πίσω τους τα ακραία καιρικά φαινόμενα που έπληξαν το Δήμο Ανδρίτσαινας-Κρεστένων, το τελευταίο χρονικό διάστημα, με αποκορύφωμα τις πυρόπληκτες περιοχές που αντιμετωπίζουν ολοκληρωτικές καταστροφές σε καλλιέργειες και υποδομές.

Η ισχυρή χαλαζόπτωση που σημειώθηκε κυρίως την περασμένη Πέμπτη και Παρασκευή, τις πρωινές ώρες, είχε σαν συνέπεια να προκληθούν τεράστιες καταστροφές σε καλλιέργειες σε όλη σχεδόν την περιοχή του δήμου.

Ολόκληρες εκτάσεις με εσπεριδοειδή και κηπευτικά κυριολεκτικά αφανίστηκαν από το χαλάζι, ενώ μεγάλες καταστροφές υπέστησαν και οι ελιές που σε σημαντικό ποσοστό παραμένουν αμάζευτες σε πολλά χωριά του Δήμου Ανδρίτσαινας-Κρεστένων.

Εκ μέρους των αρμοδίων υπηρεσιών του δήμου ξεκίνησε η διαδικασία για την υποβολή αιτήσεων με σκοπό την αποζημίωση των  πληγέντων παραγωγών, γεγονός που απαιτεί  την έγκαιρη ενεργοποίηση   της πολιτείας προκειμένου να γίνουν άμεσα εκτιμήσεις για τις καλλιέργειες που υπέστησαν  καταστροφές.

Αναγκαίες  κρίνονται εξάλλου οι  παρεμβάσεις εκ μέρους  των εμπλεκόμενων υπηρεσιών για την άμεση αποκατάσταση των ζημιών στην πυρόπληκτη ζώνη του Δήμου Ανδρίτσαινας-Κρεστένων,  όπου δεν έχει ξεκινήσει ακόμη η διαδικασία εκτίμησης των καταστροφών για την αποζημίωση των πληγέντων ελαιοπαραγωγών, ενώ  συγχρόνως  ιδιαίτερα σημαντικές είναι οι ανάγκες για την υλοποίηση έργων υποδομής που κατέστρεψαν οι πυρκαγιές του καλοκαιριού.

Προβλήματα  που κυρίως έχουν να κάνουν με τους κεντρικούς αγροτικούς δρόμους σε μήκος περίπου 30 χιλιομέτρων, την ύδρευση και την αποχέτευση κ.α.  που δεν έχουν αντιμετωπιστεί από τους αρμόδιους φορείς της πολιτείας  και καλύπτονται προσωρινά με ίδιους πόρους του Δήμου Ανδρίτσαινας-Κρεστένων.

Πηγή: patrisnews.com


Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 24 Ιανουαρίου 2023, 14:26Source link

Facebook