φωτογραφία αρχείου

Ο Δήμος Σκοπέλου, προσπαθώντας να αντιμετωπίσει το πρόβλημα των αδέσποτων ζώων συντροφιάς του νησιού, καλεί εκ νέου όσους κατοίκους του επιθυμούν να γίνουν εθελοντές.

«Χωρίς τη συμμετοχή των ανθρώπων του τόπου μας, τίποτα δεν μπορεί να αλλάξει! Εάν έχετε ελεύθερο χρόνο, εάν αγαπάτε τον εθελοντισμό και τις αδέσποτες ψυχές, υπάρχουν πολλοί τρόποι για να συμμετέχετε στην προσπάθειά μας», σημειώνεται στο σχετικό κάλεσμα του Δήμου.

Προκειμένου να δηλωθεί κάποιος εθελοντής – φιλόζωος στον Δήμο Σκοπέλου, μπορεί να συμπληρώσει την ειδική αίτηση εθελοντή φιλόζωου την οποία θα βρει στην ιστοσελίδα του Δήμου https://www.skopelos.gov.gr και να την αποστείλει  στο email: [email protected], προκειμένου να δημιουργηθεί το δίκτυο εθελοντών φιλόζωων στον Δήμο.

Επίσης ενημερώνει, όλοι οι Δήμοι βάσει του νόμου 4039/2012 που ήταν σε ισχύ και του νόμου 4830/2021 που είναι σε ισχύ, υποχρεούνται να έχουν πρόγραμμα για τη διαχείριση των αδέσποτων ζώων συντροφιάς.

Ο Δήμος Σκοπέλου είχε, έχει και θα συνεχίσει να έχει ως οφείλει, πρόγραμμα στειρώσεων, εμβολιασμού και σήμανσης των αδέσποτων ζώων. Το πρόγραμμα που είναι σε ισχύ αυτή την στιγμή, υλοποιείται από την «Κτηνιατρική φροντίδα Ο.Ε.».

Για τον λόγο αυτό, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, παρακαλούνται οι κάτοικοι  της Σκοπέλου σε περίπτωση που εντοπίζουν αδέσποτα που χρήζουν κτηνιατρικής περίθαλψης (στείρωσης, ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης κτλ.) να επικοινωνούν με την Αναπληρώτρια Προϊσταμένη του   Αυτοτελούς Τμήματος Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης κα. Ελισάβετ Μακαρατζή (τηλ. 2424350107) ή την Αρμόδια Αντιδήμαρχο κα. Σταματούλα Κουκορίνη – Φύβγα (τηλ.: 6983717851).

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.

Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.Source link

Από skopelostv