30 Μαρτίου 2023

Skopelos tv SkopelosNews

SkopelosTV SkopelosNews

Η Ζ. Μακρή με τον πρόεδρο του Ερυθρού Σταυρού Δρ. Αυγερινό στην κοπή πίτας του παραρτήματος Βόλου 


Η υφυπουργός Παιδείας, Ζέττα Μ. Μακρή, παραβρέθηκε στην εκδήλωση που διοργάνωσε το Περιφερειακό Τμήμα Βόλου του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού για την κοπή της παραδοσιακής βασιλόπιτας και την ανταλλαγή ευχών για το νέο έτος.

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο πρόεδρος της οργάνωσης Δρ Αυγερινός με τον οποίο η κα Μακρή έχει μακρά και στενή συνεργασία από όταν ήταν η ίδια υφυπουργός Υγείας, μια σχέση αμοιβαίας εκτίμησης και σεβασμού, που συνεχίζεται και από την θέση της ως υφυπουργού Παιδείας.

Ο Δρ. Αυγερινός και η κα Μακρή είχαν συνεργαστεί για τον συντονισμό παράδοσης σχολικών ειδών σε μαθήτριες και μαθητές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης των περιοχών, που είχαν πληγεί από τις καταστροφικες πυρκαγιές το καλοκαίρι του 2021, όπου τα κλιμάκια του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού παρέδωσαν μαθήματα αλληλεγγύης, εθελοντισμού, σεβασμού, προσφοράς, ανθρωπιάς, αγάπης, αισιοδοξίας με την παρουσία τους στις σχολικές μονάδες των πυρόπληκτων περιοχών.

Η υφυπουργός Παιδείας, όπως κάνει με κάθε ευκαιρία, έτσι και στην εορταστική εκδήλωση, εξήρε το δυναμικό του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού για την παραδειγματική ετοιμότητα, την αποτελεσματικότητα, τη συνέπεια, τον επαγγελματισμό, τη συνεργασία, τον συντονισμό και την ευσυνειδησία, που επιδεικνύει σε κάθε κρίσιμη και απαιτητική περίσταση, σε κάθε έκτακτη ανάγκη.

Ενώ, επιβράβευσε το έργο του ΕΕΣ και στο πρόσωπο του πρόεδρου του όλους τους εθελοντές για τη διαρκή και πολύτιμη προσφορά σε ανθρωπιστικό έργο τονίζοντας την εκπαιδευτική πτυχή και την προστιθέμενη αξία του εθελοντισμού στην ψυχική ενδυνάµωση των ανθρώπων, στην προώθηση της αλληλεγγύης, στην ενθάρρυνση της συµµετοχής, στην ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής.Source link

Facebook