25 Μαρτίου 2023

Skopelos tv SkopelosNews

SkopelosTV SkopelosNews

Διαμαρτυρήθηκαν οι 600 απολυμένοι των Σ.Μ “Λάρισα” μπροστά από το Δικαστικό Μέγαρο


Σε μια συμβολική διαμαρτυρία, έξω από το δικαστικό μέγαρο Λάρισας, προχώρησαν, πριν από λίγο οι απολυμένοι εργαζόμενοι των σούπερ μάρκετ Λάρισα, ζητώντας να προχωρήσει η Πολιτεία σε νομοθετική ρύθμιση προκειμένου να αποζημιωθούν.

“Οκτώ χρόνια έχουν περάσει από τότε που η εταιρία έβαλε λουκέτο και οι 600 πρώην εργαζόμενοι δεν έχουν λάβει ούτε ένα ευρώ από όσα τους οφείλονται, αποζημιώσεις και δεδουλευμένα, που αγγίζουν περίπου τα 5 εκατομμύρια ευρώ.

Στην διαδικασία πλειστηριασμού των περιουσιακών στοιχείων της εταιρίας, που κήρυξε πτώχευση, και με δικαστικές αποφάσεις, προηγούνται άλλοι, όπως οι τράπεζες, το Δημόσιο και Ταμεία.

Οι περισσότεροι από τους απολυμένους βιώνουν πολύ δύσκολη οικονομική κατάσταση, καθώς λόγω της ηλικίας τους δυσκολεύονται να βρουν νέες εργασίες, ενώ αρκετοί υποχρεώθηκαν να μεταναστεύσουν”.

Οι πρώην εργαζόμενοι των μάρκετ Λάρισα ζητούν να παρέμβουν οι αρμόδιοι υπουργοί, ώστε με ρύθμιση, όπως έγινε και στις περιπτώσεις των εργαζομένων της Ελευθεροτυπίας και της ΕΑΣ Λάρισας, να μπορέσουν κι αυτοί να λάβουν όσα δικαιούνται.

Στο πλευρό τους βρέθηκε και το Εργατικό Κέντρο Λάρισας, με τον πρόεδρό του Γιάννη Σκόκα να ζητά την καταβολή και κάποιου επιδόματος προκειμένου να ανταπεξέλθουν στις τρέχουσες ανάγκες.

Source link

Facebook