
Ο διετής αγώνας των εργαζομένων της ΕΡΤ ενάντια στο μαύρο, από την ανακοίνωση του κλεισίματός της και τη διακοπή του σήματος μέχρι την επαναλειτουργία της, μέσα από την προσωπική εμπειρία και συμμετοχή στον αγώνα αυτό του Νικόλα Αγγελίδη, δημοσιογράφου της ΕΡΤ, ξεδιπλώνεται με τη μορφή “ημερολογίου” στο βιβλίο του ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ που παρουσιάστηκε χθες το απόγευμα στη Λάρισα.

“Νικήσαμε, όλοι μαζί, εμείς οι εργαζόμενοι μαζί με όλους εσάς. Με τον κόσμο που στήριζε διαρκώς τον αγώνα όχι μόνο για να επαναλειτουργήσει η ΕΡΤ, αλλά και για ακηδεμόνευτη ενημέρωση. Νικήσαμε, αλλά και εν τέλει κάπου χάθηκε όλο αυτό που τα δύο χρόνια κερδίσαμε: την ενημέρωση με τα μικρόφωνα στην κοινωνία. Ο αγώνας συνεχίζεται…” ανέφερε ο Νικόλας Αγγελίδης.

Την εκδήλωση συνδιοργάνωσαν η Αντιδημαρχία Πολιτισμού του Δ. Λαρισαίων και το Μορφωτικό Ίδρυμα της Ένωσης Συντακτών Θεσσαλίας, Στ. Ελλάδας και Εύβοιας.
Την παρουσίαση και τη συζήτηση που ακολούθησε συντόνισε η δημοσιογράφος της ΕΡΤ Ελπίδα Κουτσογιάννη, η οποία έκανε ειδική αναφορά και στους αγώνες και τις απολύσεις- τότε – των γιατρών, των εκπαιδευτικών, των σχολικών φυλάκων και των δημοτικών αστυνομικών, αλλά και στον αγώνα, σήμερα, των καλλιτεχνών και των αγροτών.

More Stories
Κιλελέρ: Εκδήλωση τιμής και μνήμης για τα 113 χρόνια από την εξέγερση των Θεσσαλών αγροτών
Αγώνας δρόμου αφιερωμένος στα θύματα της τραγωδίας των Τεμπών – Tην ερχόμενη εβδομάδα οι απολογίες των σταθμαρχών
Το μήνυμα του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας για τη σημερινή επέτειο