25 Μαρτίου 2023

Skopelos tv SkopelosNews

SkopelosTV SkopelosNews

Στερνό αντίο από το ΝΑΡ Καρδίτσας στον Δημήτρη Ντάλη


Έφυγε από τη ζωή ο Δημήτρης Ντάλης, γεννημένος το 1962 στην Καστανιά Καρδίτσας. Το ΝΑΡ Καρδίτσας για την κομμουνιστική απελευθέρωση αναφέρει σε ανακοίνωσή του :

Έφυγε από τη ζωή ο σύντροφός μας Δημήτρης Ντάλης.

Ο Δημήτρης γεννήθηκε το 1962 στο χωριό Καστανιά του νομού Καρδίτσας, όπου και τέλειωσε το δημοτικό σχολείο.

Στα δεκατρία του χρόνια έφυγε στην Αθήνα για να φοιτήσει στο Γυμνάσιο και στα δεκαέξι του μετακόμισε στην Καρδίτσα όπου και τέλειωσε το Λύκειο. Σπούδασε στην Πάτρα στο τμήμα Γεωλογίας.

Από μικρός είχε έντονη δράση στο  μαθητικό κίνημα  στην Καρδίτσα και στο  φοιτητικό κίνημα στην Πάτρα ,μέσα από τις γραμμές της ΚΝΕ.

Αφοσιωμένος πάντα στα ιδανικά της εργατικής τάξης και της επανάστασης, το 1989 διαφώνησε με την συγκυβέρνηση Τζαννετάκη και εντάχθηκε από την πρώτη στιγμή στις γραμμές του ΝΑΡ.

Εργάστηκε για πολλά χρόνια στην Αθήνα, αλλά και σε άλλες πόλεις σε εργοτάξια ως γεωλόγος έχοντας την αμέριστη εκτίμηση των συναδέλφων του.

Πάντα μαχητικός, ουσιαστικός, ανιδιοτελής και πιστός στα ιδανικά της εργατικής τάξηςέδωσε τα τελευταία χρόνια με αξιοπρέπεια και με «πάντα άγρυπνα τα μάτια της ψυχής του» την μάχη με τον καρκίνο.

Δίνουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένειά του και σε όλους τους δικούς του ανθρώπους.

Ο Δημήτρης θα είναι πάντα μαζί μας στον αγώνα για μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση και καταπίεση, για την κομμουνιστική απελευθέρωση“.

Source link

Facebook