29 Μαρτίου 2023

Skopelos tv SkopelosNews

SkopelosTV SkopelosNews

Αντίθετος με τη χωροθέτηση μονάδας LNG στον Παγασητικό ο Κ. Αγοραστός


Η Συντονιστική Επιτροπή της Πρωτοβουλίας Πολιτών – OXI LNG ΣΤΟΝ ΠΑΓΑΣΗΤΙΚΟ, συναντήθηκε με τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Κώστα Αγοραστό.

Στη συνάντηση, (με δεδομένο ότι η εταιρεία Mediterranean Gas υπεβαλε αίτηση αλλαγής της θέσης κατασκευής της μονάδας FSRU από τα Πευκάκια στον Άγιο Στέφανο -Σωρό), οι εκπρόσωποι της Συντονιστικής Επιτροπής, Τσάμης Ευθύμιος και Γεραμπίνης Κυριάκος εξέφρασαν την κάθετη αντίθεσή τους τόσο για το νέο σημείο χωροθέτησης όσο και για την κατασκευή σε οποιοδήποτε σημείο εντός του Παγασητικού.

Ο  κ. Αγοραστός τόνισε ότι το περιφερειακό συμβούλιο σε δύο συνεδριάσεις στις 14/4/2022 και στις 28/9/2022 με συμφωνία όλων των παρατάξεων, ήταν κατηγορηματικά αρνητική για τη χωροθέτηση της μονάδας LNG τόσο στα Πευκάκια όσο και σε οποιοδήποτε, άλλο σημείο εντός του Παγασητικού.

Εξήγησε δε, ότι το σχέδιο ανάπτυξης και ο χωροταξικός σχεδιασμός επενδύσεων του Νομού, δεν είναι σύμφωνα με μια τέτοια εγκατάσταση, ενώ θα υπάρξουν συνέπειες, από την περιβαλλοντική υποβάθμιση της περιοχής άρα και την υποβάθμιση της ποιότητας ζωής και πρέπει να ληφθούν σοβαρά υπ’ όψη και οι πιθανοί κίνδυνοι  που εμπεριέχει η χωροθέτηση κοντά σε κατοικημένες περιοχές.

Διευκρίνισε, δε ότι και ο ίδιος έχει διατυπώσει αρκετές φορές το τελευταίο διάστημα την κατηγορηματική του αντίθεση στην κατασκευή της μονάδας FSRU (LNG) σε οποιοδήποτε σημείο, εντός του Παγασητικού.

Στη συνέχεια τόνισε, ότι πιστεύει στην ενεργειακή αυτονομία της χώρας. Δίνει πολύ μεγαλύτερη βαρύτητα στο να προχωρήσουν τα υδροηλεκτρικά εργοστάσια στη Μεσοχώρα και στη Συκιά και θα συνεχίσει να παλεύει προς αυτή την κατεύθυνση .

Τέλος, η  Συντονιστική Επιτροπή, αφού ευχαρίστησε τον κο Αγοραστό, ζήτησε να αναλάβει Πρωτοβουλία η Περιφερειακή Αρχή, ούτως ώστε σε συνεργασία με όλους τους αρμόδιους φορείς να δοθεί τέλος στην αγωνία των κατοίκων του Νομού Μαγνησίας.

Source link

Facebook