26 Μαρτίου 2023

Skopelos tv SkopelosNews

SkopelosTV SkopelosNews

Κατασχέθηκαν πάνω από 17 κιλά κοκαΐνης και 122 κιλά ακατέργαστης κάνναβηςΠρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 10 Φεβρουαρίου 2023, 17:22

ΕΛ.ΑΣ.: Κατασχέθηκαν πάνω από 17 κιλά κοκαΐνης και 122 κιλά ακατέργαστης κάνναβης

Περισσότερα από 17 κιλά κοκαΐνης και 122 κιλά ακατέργαστης κάνναβης κατασχέθηκαν σε επιχείρηση της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών, ανακοίνωσε το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας. Για την υπόθεση συνελήφθησαν δύο άτομα, μέλη εγκληματικής ομάδας. Το παράνομο κέρδος τους υπολογίζεται στις 820.000 ευρώ.

Αρχηγός του κυκλώματος ήταν ένας 45χρονος Αλβανός. Είχε μετατρέψει ένα παλιό κλειστό καφενείο σε καβάντζα. Ό ίδιος μεετέφερε τα ναρκωτικά σιγά – σιγά στο σπίτι του και από εκεί έκανε το εμπόριο. Είχε συλληφθεί στο παρελθόν για υπόθεση ναρκωτικών στην Καλαμάτα.

Ο δεύτερος που συνελήφθη είναι συγγενής του, χωρίς ποινικό παρελθόν στη χώρα μας 

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της Αστυνομίας, από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών (Τ.Δ.Ν. Δυτικής Αττικής) της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής συνελήφθησαν χθες, Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2023, σε περιοχή της Δυτικής Αττικής, δύο αλλοδαποί, μέλη εγκληματικής ομάδας, για κατοχή και διακίνηση σημαντικών ποσοτήτων ναρκωτικών ουσιών.

Προηγήθηκε κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριακών δεδομένων και δημιουργία ατομικών «προφίλ» (profiling), μέσω των οποίων ταυτοποιήθηκε η δράση τους στη διακίνηση κοκαΐνης και κάνναβης σε μικροεμπόρους ναρκωτικών στην Αττική, με το παράνομο κέρδος τους να υπολογίζεται σε τουλάχιστον 820.000 ευρώ.

Από τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε οικία και αποθήκη, που χρησιμοποιούσε ο ένας συλληφθείς για την απόκρυψη των ναρκωτικών (καβάτζα), βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • 17 κιλά και 780 γραμμάρια κοκαΐνης,
  • 122 κιλά και 511 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης,
  • 3 κιλά και 755 γραμμάρια σκόνης για νόθευση κοκαΐνης,
  • πιστόλι, 2 γεμιστήρες και 179 φυσίγγια,
  • 2 ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας,
  • 3 κινητά τηλέφωνα,
  • 2 Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα και
  • 650 ευρώ.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους για -κατά περίπτωση- παραβάσεις των νομοθεσιών για τα ναρκωτικά και τα όπλα, οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.


Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 10 Φεβρουαρίου 2023, 17:22Source link

Facebook