29 Μαρτίου 2023

Skopelos tv SkopelosNews

SkopelosTV SkopelosNews

Στην Ελλάδα δεν υπάρχουν μεγάλα ρήγματα στην ξηρά, μόνο στον υποθαλάσσιο χώροΠρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 10 Φεβρουαρίου 2023, 08:30

Τσελέντης: Στην Ελλάδα δεν υπάρχουν μεγάλα ρήγματα στην ξηρά, μόνο στον υποθαλάσσιο χώρο

Δραματικές είναι οι προβλέψεις για τους νεκρούς από το σεισμό στην Τουρκία – Συρία σύμφωνα με τον σεισμολόγο Άκη Τσελέντη ο οποίος εκτίμησε ότι συνολικά θα φτάσουν τους 150.000 ανθρώπους.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο κ. Τσελέντης εμφανίστηκε επιφυλακτικός όσον αφορά τις εκτιμήσεις ενός σεισμού μεγέθους ανάλογου με αυτόν της Τουρκίας σημειώνοντας πως «δεν μπορώ να πετάξω μια “βόμβα” καθώς ο κίνδυνος είναι υπαρκτός αλλά όχι στην ίδια έκταση».

Ο σεισμολόγος εξήγησε ότι στην Ελλάδα δεν υπάρχουν μεγάλα ρήγματα στην ξηρά, αλλά μόνο στον υποθαλάσσιο χώρο.

Ανησυχία εξέφρασε για τα δημόσια κτήρια τα οποία έχουν ελεγχθεί όπως είπε μόνο στο 25%, ενώ αναφορικά με τα σχολεία επέρριψε ευθύνες στους δήμους οι οποίοι όπως είπε οφείλουν οι ίδιοι να περνούν από ελέγχους κτήρια και όχι να πετάνε το «μπαλάκι» στον ΟΑΣΠ.

Καταλήγοντας ο κ. Τσελέντης επανέλαβε ότι ο σεισμός στην Τουρκία δεν επηρεάζει τον ελλαδικό χώρο. «Αν είχε σημειωθεί στο ρήγμα τη βόρειας Ανατολίας, θα ανησυχούσα», τόνισε χαρακτηριστικά.

 

 


Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 10 Φεβρουαρίου 2023, 08:37Source link

Facebook